Egyéb kategória

Napszemüveg, feliratok és lazaság – Yoko Ono és John Lennon segítségével lehettek idén a legstílusosabbak!

Mindenkinek vannak idoljai, olyan példaképek, akiknek a stílusa követendő számunkra. Összetéveszthetetlen, egyedi, és minden évszakban más. Az ő megjelenésük sok inspirációt adhat, amikor tanácstalanul álltok az üzletek kínálatainak rengetegében, vagy ha csak frissíteni szeretnétek a stílusotokat. Ilyen például Yoko Ono és John Lennon is!

vous - 2016.10.09.
Napszemüveg, feliratok és lazaság – Yoko Ono és John Lennon segítségével lehettek idén a legstílusosabbak!

A divat egy olyan játék, amelynek szépsége az örökös változásában és a szabadságában rejlik. A korábbi trendek rend szerint visszatérnek, és így, egy új kontextusba kerülve egészen mást mutatnak. Az őszi szezon megújulást hozhat magával, ilyenkor mindannyian változásra vágyunk, és teljesen lázba hoznak a legfrissebb kollekciók. Végigvesszük, mit viseltünk tavaly, és hogyan dobhatnánk fel a már meglévő ruhánkat egy-egy újabb darabbal.

Nektek kik a példaképeitek? Milyen messzire nyúltok vissza az időben egy kis inspirációért?

Véleményem szerint a legötletesebbek akkor lehettek, ha nemcsak a ma ismert bloggereket és hírességeket követitek egy kis útmutatásért, hanem korábbi stílusikonokat is. Hiszen a divat örök körforgása mindig újabb és újabb divattörténeti korszakokat emel ki, amelyekhez a leghitelesebben úgy tudtok visszanyúlni, ha az akkori ikonokat követitek.

John Lennon születésnapján a szuperstílusos, ikonikus páros, John Lennon–Yoko Ono megjelenését elemzem. Ők ugyanis tökélyre fejlesztették az összeöltözés fogalmát. A divatot játéknak és önkifejezésnek tekintették, minden közös felvételükön teljes harmóniát mutatnak. Ők a '60-as, '70-es évek olyan ikonjai, akiknek szettjei a mai divatban is simán megállják a helyüket. Talán nem is gondolnátok, mennyire!

De mit viseltek ők, és hogyan kapcsolódik mindez az aktuális őszi-téli trendekhez? Az alábbi összeállításból kiderül. A jelszó pedig ismét a merészség és ötletesség!

Tökéletes harmónia kívül-belül – avagy így öltözzetek össze a párotokkal!

Tökéletes harmónia kívül-belül – avagy így öltözzetek össze a párotokkal!

Én az öltözködést játéknak tekintem, egy eszköznek arra, hogy kifejezésre juttassam a személyiségemet és az aznapi hangulatomat. Éppen ezért egy férfi egyik előnyös tulajdonságának tartom, ha hasonló a hozzáállása a divathoz, és hajlandóságot mutat beszállni ebbe a játékba. Így találhatjátok meg könnyen a kapcsolódási pontokat! Hogy pontosan hogyan, az ITT kiderül! 

Műszőrme minden mennyiségben!

A műszőrme kabátok a tél legmelegebb és legsikkesebb kiegészítői. Igazi vagány vagy éppen klasszikus csavart hoznak a megjelenésetekbe, attól függően, hogy mivel párosítjátok őket. Idén a kifutókon erőteljes színekben és mintás formákban vannak jelen. Válasszatok egy ilyen kabátot a szettetek fő elemének és építsétek köré az egész outfitet. Egy színes darab egészen biztosan feldobja a szürke, komor, téli napokat. Párosíthatjátok bármilyen stílussal! Ha sportos elemekkel vegyítitek, a hatás nagyon vagány és laza lesz. A bakancs és a sportcipő mindenképpen jó választás, ne féljetek az eltérő stílusok vegyítésétől, ettől lesz igazán egyedi a szettetek.

Ha elegáns stílussal kombináljátok, akkor a hatás még királynőibb lehet.

Blúzzal, blézerrel, klasszikusabb szabású nadrággal az üzleti megjelenés ideális kiegészítője. A legjobb választás egy rohangálós, borongós napon.

John Lennon és Yoko Ono is előszeretettel viselt szőrmekabátokat. Mindkettejük bohém stílusát tökéletesen kiegészítette. Ők inkább a természetes színeket részesítették előnyben. Gyakran egészen egyszerű összeállításokkal kombinálták, így a hangsúly igazán a bundára terelődött. Mivel ezek a kabátok nagyon melegek, nem kell félnetek, hogy fázni fogtok bennük. Éppen ezért laza, vékonyabb anyagú ruhákkal is párosíthatjátok. Az anyagminőségek kontrasztja igazán figyelemfelkeltő és hippis hatást kelt.

Imádjátok a napszemüvegeket? Télen sem kell lemondanotok róluk, hiszen a bundához is jó választás. Nézzétek csak végig a páros képeit, és megláthatjátok.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Viseljétek a kert motívumait télen is!

Igaz, hogy beköszöntött az ősz, mégsem kell elfelednünk a virágos ruháinkat. A kifutókat ebben a szezonban elárasztották a minták; a virágok mellett lepkés, macskás printek is helyet kaptak. Ha követitek ezt a stílust, nem kell attól félnetek, hogy szürke, unalmas télnek néztek elébe. Nemcsak a stilizált virágok, hanem a burjánzó, színpompás motívumok is jellemzőek.

A '60, '70-es évek divatjára jellemző volt a minták kavalkádja a férfi- és női öltözködésben egyaránt.

A mintás ruhák és ingek Yoko Ono és párja ruhatárában is jelen voltak. Mindketten kedvelték a színes, virágos mintákat, ugyanis azok jól passzoltak természetes megjelenésükhöz. Bátran párosítsátok a többféle mintákat egymással, vagy erősítsétek őket azzal, hogy egyszínű darabokat választottok hozzájuk. Egy virágos, romantikusabb ruha nem kell, hogy megkösse a stílust, amelyet követnetek kell, ha egy farmerkabáttal vagy bőrdzsekivel viselitek, igazán trendik lesztek idén.

 Idén ősszel már nem a kockás ingek a legmenőbbek: hamburgert és macskát minden felsőre!

Idén ősszel már nem a kockás ingek a legmenőbbek: hamburgert és macskát minden felsőre!

„A reggeli készülődéskor nincs is rosszabb pillanat annál, mint amikor fél óra keresgélés után belénk hasít a 'nincs egy göncöm se' érzés. Nos, ezeken a napokon érdemes a kedvenc farmerünkhöz és egy kockás inghez nyúlni. Fiatalos, laza és nem utolsósorban vicces is, így az egész borús napot feldobhatjuk vele.”

Nóri cikkéért kattintsatok IDE!

Legyen rátok írva, amit gondoltok!

Valahogy ez a trend sosem megy ki a divatból, hiszen kiváló lehetőség az önkifejezésre. A feliratokkal még többet elárulhatunk önmagunkról, arról nem is beszélve, hogy a betűk véleményem szerint nagyon jól mutatnak a ruhákon. A feliratos pólók általában sportos fazonúak, mégis jól párosíthatóak elegáns darabokkal. Például ceruzaszoknyával, vagy akár egy klasszikus nadrágkosztümmel. John Lennon ruhatárában több feliratos pólót is láthattunk, egy ismert fotón, ahol párosan szerepelnek, egy Yoko Ono felirattal ellátott fehér darabot viselt. Lennon ezeket legtöbbször zakóval vagy farmerdzsekivel viselte együtt.

Tisztelegjetek – avagy viseljetek military és tengerész stílust!

A military elegáns szabásvonalai miatt egy örökös visszatérő. A katonás kabátok, zakók szögletesek és komolyak, komolyságukat leginkább úgy tudjátok lágyítani, ha nőiesebb ruhákkal viselitek egy időben. A military tartást és határozottságot kölcsönöz viselőjének, ezért nagyon jó választás egy üzleti megbeszéléshez, ahol fontos egy komolyabb kép kialakítása magunkról.

Öltöztessétek magatokat magabiztosra, és szerezzétek meg az álomállást!

Öltöztessétek magatokat magabiztosra, és szerezzétek meg az álomállást!

Egy könyvben egyszer azt olvastam, hogy senkire sem gyakorolhatunk kétszer első benyomást. Ez a mondat azóta a mottóm lett, és gondosan ügyelek arra, hogy amikor először találkozom valakivel egy sorsdöntő szituációban, akkor azt a képet lássa rólam, amilyet igazán mutatni szeretnék – és ami még fontosabb, amilyen valójában vagyok. Egy állásinterjún a leendő munkaadónk nemcsak azt vizsgálja, hogy hogyan adunk választ a kérdésekre, hanem figyeli a reakcióinkat és a kiállásunkat egyaránt.

A military leginkább Lennon öltözködésében játszott szerepet, többsoros gombolású, hosszabb kabátjai, zakói jól kiegészítették a laza, hippis, trapéznadrágos, mintás inges külsőt. Kalappal kombinálva pedig igazán menő és érdekes sziluettet adott az outfitjének.

Csíkozzatok!

Idén a kifutón több tervező kollekciójában is megfigyelhetőek a változatos, sokszor szürreális csíkozású darabok. Mintha a csíkozás idén egy újabb szintre emelkedett volna, ugyanis jellemző az eltérő vastagságú vonalak kombinálása, a színek merész használata és vad burjánzása. Yoko Ono és Lennon is kedvelték ezeket a darabokat mindenféle formában, nadrágként, felsőként, ingként egyaránt. Ti se idegenkedjetek tőle, ha szeretnétek egy kis játékosságot vinni a napjaitokba.

Legyetek sejtelmesek egy sállal!

Ismét jelentős trend a nyak körül viselni valamit. Legyen az egy garbó, amelyet ebben a szezonban ruhák alatt is nyugodtan hordhattok! Lehet a kiegészítő egy nyakörv, egy szélesebb csipkeszalag, vagy pedig egy pillekönnyű sál is akár. Yoko Ono fotóin sokszor láthattok szélesebb, az öltözékéhez kapcsolódó szűk „nyakdíszeket”. Textilből, mintás vagy pedig gyöngyökkel díszített darabokat. Ezek a „nyakdíszek” elegánsak, és szexis, bohém hatást keltenek. Sportos darabokkal egészen klasszikus díszeket is viselhettek.

És végezetül szemezgessetek a többi idei trendből is!

Összegyűjtöttem számotokra, hogy idén miből válogathattok, ha igazán naprakészek szeretnétek lenni. Bátorság, csajok!

Színek:

  • khaki
  • karamell
  • aranymetál
  • pink és élénksárga

Minták:

  • leopárd
  • virágos minták
  • macskás printek

Stílusok:

  • ’80-as, '90-es évek
  • navy/military
  • nagyi stílus (régies elemek egy kis csavarral és modern darabokkal párosítva)
 Kötelező férfias elemek a női ruhatárban – dögösebbek lesztek, mint gondolnátok!

Kötelező férfias elemek a női ruhatárban – dögösebbek lesztek, mint gondolnátok!

Bizonyára mindenkinek megvan az a tipikus filmes jelenet, amikor egy szerelmes éjszaka másnapján a főhősnő a férfi fehér ingjét viselve fogyasztja el a reggelijét. Elég csak Julia Robertsre gondolni a Micsoda nő!-ből. Sajnos a valóságban ritkán van kéznél a férfi frissen vasalt fehér ingje, amit teljes természetességgel magunkra ölthetünk, de a filmesek nem véletlenül vetik be ezt a jelenetet újra és újra. Van abban valami nagyon vonzó, ahogy egy maszkulin, szigorú ruhadarabot egy nő visel.

Fazonok:

Anyagok:

  • flitter
  • szőrme
  • báránybőr hatású anyagok
  • bársony és vékony anyagok többszörös rétegezése

Amikor nekiálltok megkomponálni az idei ruhatáratokat, a trendek követésén kívül merítsetek ötleteket olyanoktól, akik megjelenése inspiráló és hiteles számotokra. Hiszen fontos, hogy az öltözéketek kreativitásról árulkodjon. Attól még, hogy beköszöntenek az időjárásban a szürkébb napok, nektek még véletlenül sem szabad elszürkülni.

Ne feledjétek, a hidegebb évszakokban sokkal többféle ruhadarabot viselünk – ez pedig még több lehetőséget ad a változatosságra.

Ajánlott cikkek