Egyéb kategória

Leteszteltük: imádjuk az új Messengert!

A Messenger ismét előhúzott valami újat a kalapból, igaz, nem is annyira újat, mert a funkciót többé-kevésbé már ismerjük a Snapchat és az Instagram Stories óta. DE! Ezt sokkal jobban szeretjük!

vous - 2016.10.14.
Leteszteltük: imádjuk az új Messengert!

Ma reggel úgy fogadott a telefonomon az Apple áruház, hogy 8 alkalmazást is szeretne frissíteni, hagytam hát, tegye csak a dolgát. Fogmosás után láttam, hogy jött egy üzenetem a Messengerben, és automatikusan nyitottam is meg a programot. AZTÁN TÁTVA MARADT A SZÁM. Az applikáció ugyanis megújult formában fogadott, a képernyő tetejére beköltöztek valamilyen „pici ablakok”, és be kell vallanom, olyan váratlanul ért, hogy azonnal be is zártam az egészet. A szerkesztőségben azonban már kénytelen voltam újra kinyitni Pandóra szelencéjét, miután Viola is hangosan megjegyezte, hogy: EZ MI?

snapchat kutyás filter

Nem várt helyről jött a ribancozás: a tudomány szerint a Snapchat kutyás filterét használó nők könnyűvérűek

A Snapchaten létezik egy csomó filter, a felhasználók nagy örömére. A szivárványos rókakoma például nagyot üt, a Bob Marley-féle négeresítő effekt viszont nem nélkülözi a rasszista felhangokat sem. A legérdekesebb ezzel együtt is az a mém (és a mögötte megbújó jelenség), ami szerint a néhány hónapra szupernépszerűvé vált viccesen cuki kutyapofit csak a ribancok használják…

A folytatásért kattintsatok ide!

Ezután beleástuk magunkat kicsit jobban, elkezdtük tesztelgetni a frissítést. Kiderült, hogy az új cucc neve a „Messenger-nap”, és a lényege, hogy 1 napig/24 óráig őrzi azt a képet vagy videót, amit szívesen megosztanátok az ismerőseitekkel is. Ehhez a funkcióhoz tartozik az a „kék kör” a Hívások és a Csoportok menüpont között. Ha arra kattintotok, már készíthetitek is a képet, amit aztán matricákkal, hangulatjelekkel, szövegbuborékokkal vagy akár a saját kézírásotokkal is telepakolgathattok.

Összességében tehát olyan, mint a Snapchat és az abból merítő Instagram Stories (ami egyébként szintén a Facebook tulajdona), csak ez sokkal jobb! Miért?

  • Nem torzítja el az ember arcát.
  • Magyar feliratokat használ.
  • A jól megszokott és kedvelt matricákat alkalmazza a képeken. Sőt, ezeket még mozgatni is tudjuk.

Szeretném hangsúlyozni: előfordulhat, hogy nem minden készüléken egyformák a változások, most iOS készüléken teszteltünk!

Most pedig be is mutatnánk az újítást, a modellkedésért köszönet Emcsinek:

Forrás:
VOUS

Az ezelőtti újítást, a titkosítható üzeneteket annyira nem, ezt a funkciót pedig kifejezetten imádjuk!

Ajánlott cikkek