Egyéb kategória

Tudományos magyarázat van arra, miért imádja mindenki az őszt

Az őszt mindenki szereti. Megbabonáznak minket a színes falevelek, az őszi tájak, valamint nincs ahhoz fogható érzés, mikor a szabadban, egy pokrócba bugyolálva isszuk a forró csokit. Azonban most kiderült, nem véletlen, hogy ennyire rajongunk ezért az évszakért...

vous - 2016.10.16.
Tudományos magyarázat van arra, miért imádja mindenki az őszt

Kathryn Lively szociológiaprofesszor szerint a sorsunk már gyerekkorunkban megpecsételődik: ugyanis már akkor belénk ivódik, hogy az ősz csodálatos. Azt mondja, gyerekkorunkban hozzászokunk ahhoz, hogy az ősz izgalmas dolgokat hoz: ekkor megyünk vissza az iskolába, új tanszereket kapunk, újra találkozhatunk a régi barátainkkal. Felnőttként is ugyanez a kép él bennünk.

Objektum doboz

Csak gondoljatok vissza arra, mikor kicsik voltatok. A szeptember egyet jelentett az újrakezdéssel és a tiszta lappal. Ezért tulajdonítunk nagyobb jelentőséget ennek az évszaknak – írja a Huffington Post.

Az emberek emellet az őszre afféle megnyugvásként is tekintenek. A frissítő, lendületes nyár után ugyanis megérkezik egy évszak, ahol bebújhatunk a takaró alá, kötött sálat húzhatunk, és fagyi helyett forró teát kortyolgathatunk. Úgyhogy ha ti is annyira imádjátok az őszt, mint ez a cica, ne aggódjatok, mert teljesen normális.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek