Egyéb kategória

„Akinek nincs esze, legyen notesze” – vagy gyógynövénye!

Tudtátok, hogy vannak olyan agyserkentő gyógynövények, melyek nemcsak teaként szuperálnak, hanem ételízesítő fűszerként is? Akár igen, akár nem, ezekből hoztunk ma nektek hármat.

vous - 2016.10.17.
„Akinek nincs esze, legyen notesze” – vagy gyógynövénye!

Hozzányúltunk már párszor az agykarbantartó gyógynövények listájához, ám a háziasszonyokat még sosem céloztuk meg ezzel a témával. Pedig aki imád főzni, az biztos szereti azt tudatosan tenni, így mi lenne, ha ezeket a remek növényeket beépítenénk az ő világukba is?!

Forrás:
Pixabay

Rozmaring

A rozmaring már az illatával képes elvarázsolni bárkit, de ha még hozzáteszem, hogy javítja a memóriát, kész főnyeremény lesz. Növeli a kognitív (érzékelés-észlelés, figyelem, megfigyelőképesség, emlékezet, gondolkodás) funkciók teljesítményét, és antioxidáns tulajdonsággal bír, ezáltal semlegesíti a szabad gyököket.

Ez remekül passzol a konyhában szinte mindenhez, például a tojáslepényhez, a sütőben sült krumplihoz, egy jó krémes gombás-borsos rizottóhoz, de különféle húsokhoz is adhatjátok.

Forrás:
Pixabay
gyogynovenyek grafika

Teszteljétek, mennyire van jó kondiban az agyatok – gyúrjatok a VOUS rajzos memóriajátékával!

Korábban már többször is írtunk nektek itt a VOUS-n, hogyan érdemes térningezni az agyat ahhoz, hogy az életetek végéig fitt maradjon és kiegyensúlyozottan működjön. Most pedig pluszban hoztunk néhány trükköt, amivel a szellemi edzést kiegészíthetitek még több gyakorlattal.

A folytatásért kattintsatok ide!

Bazsalikom

A bazsalikomot, akárcsak a rozmaringot, biztosan nem kell nektek bemutatnom, de attól, hogy ismeritek, még mondhatok én is újat róla. Ez a szintén finom illatú növény az összpontosítási képességet tuningolja, és növeli a véráramlást az agyban, nemcsak memória-, hanem hangulatjavító is.

Természetesen az olasz konyhának, így a pestónak is lételeme, emellett jól passzol a thai ételekhez is. De elrágcsálhatjátok magában is.

Forrás:
Pixabay
gondolkozik agyal ír

Upsz, már megint elfelejtettem! – 13 + 1 tipp, hogy könnyebben forogjon az agyatok

Totál elfelejtkeztetek az anyukátok szülinapjáról, csak a barátaitok telefonja juttatta eszetekbe, hogy mára találkozót szerveztetek meg, a boltban pedig a fele dolgot sem vettétek meg, mint amit felírtatok az otthon hagyott cetlire. Hát, ez elég bosszantó. De nyugi, még nem kell egyből arra gondolnotok, hogy Alzheimer-kórban szenvedtek.

A tippeket itt találjátok!

 Zsálya

A zsálya egyszerre fokozza a memória teljesítményét, megvédi az agyat olyan betegségekkel szemben, mint az Alzheimer-kór. Óvja a területen található acetilkolint, ami, úgymond, hírvivő az agyban.

Főzésnél mehet bármilyen paradicsomszószba, valamint próbáljátok ki a pézsma- vagy a sütőtök készítésénél is.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.