Egyéb kategória

Fogyjatok evéssel! 15 hétköznapi étel, ami szuper zsírégető

Arról álmodoztok, hogy jóllaktok, mégis fogytok? Nos, ez nem csak álom! Ha az itt felsorolt ételekből válogattok, könnyedén elégethetitek a felesleges zsírt.

vous - 2016.10.23.
Fogyjatok evéssel! 15 hétköznapi étel, ami szuper zsírégető

Szeretnétek, hogy a fogyókúrátok sikeres legyen? A Muscle & Fitness 15-ös listába szedte azokat az ételeket, amelyek segítenek felgyorsítani az anyagcseréteket. Fogyasszatok belőlük bátran!

1. Dió

A dióban omega-3 zsírsav található, ezért kifejezetten egészséges, ha elfogyasztotok belőle napi egy-két marékkal. A dióban található zsír ugyanis az úgynevezett jó zsírok csoportjába tartozik, és elengedhetetlen a megfelelően működő anyagcsere és a vitaminok hasznosítása szempontjából.

Forrás:
pixabay

2. Gyömbér

A gyömbért már évszázadok óta használják az emberek, hiszen görcsoldó hatású, gyulladáscsökkentő, és serkenti a vérkeringést is. De a legjobb tulajdonsága mégiscsak az, hogy segít a méregtelenítésben, így a fogyásban is!

Forrás:
iStock

3. Zabkása

A zabkásában lassú felszívódású szénhidrát van, és alacsonyan tartja a vércukorszintet, így támogatva a zsírégetést. Emellett a reggelire elfogyasztott zab hosszú időre biztosítja a teltségérzetet, ezáltal energiával tölt fel minket.

Forrás:
iStock

4. Avokádó

Az avokádóban található vitaminok és telítetlen zsírsavak nagymértékben felpörgetik az anyagcserét, és gyorsítják a zsírégetést is.

Forrás:
iStock

5. Lazac

A lazac az egyik legjobb forrás D-vitamin- és kalciumszükségleteink fedezésére. A D-vitaminnak kiemelkedő szerepe van a fogyókúrában, ugyanis ez a vitamin felelős az éhségérzetet jelző hormon megfelelő működéséért. A vitaminok és ásványi anyagok mellett a lazac bővelkedik omega-3 zsírsavakban is, melyek a zsírégetés serkentése mellett az egészségeteket is megóvják. 

Forrás:
iStock

6. Szójabab

A szójababban található fehérjével ugyanolyan hatékonyan lehet izmokat építeni, mint a csirke- vagy marhahússal. Ezenkívül kimutatták, hogy elősegíti a zsírégetést, ugyanis csökkenti az étvágyat, így a kalóriabevitelt is.

Forrás:
pixabay

7. Víz

A víz nagyon fontos a szervezetünk számára. Kutatások bizonyítják, hogy az étkezések előtt 2 pohár hideg víz rengeteget segíthet abban, hogy felgyorsítsátok az anyagcseréteket. Ez azt jelenti, hogy ha mindennap megisztok 2 pohár hideg vizet reggeli, ebéd és vacsora előtt, akkor egy év alatt akár 17 400 extra kalóriát is elégethettek! Hát nem nagyszerű?

Forrás:
pixabay

8. Lenmag

A lenmag serkenti az emésztést, ezáltal pedig elősegíti a fogyókúra sikerét. Emellett omega-3 zsírsavakat tartalmaz, melyek serkentik a zsírégetést. Szóval ez a csodás kis magocska csökkentett kalóriatartalmú étrend mellett akár heti 1,5 kiló feleslegtől is segíthet megszabadulnotok!

9. Grépfrút

A testsúlycsökkentéssel foglalkozó szakemberek gyakran ajánlják a grépfrút rendszeres fogyasztását azoknak, akik súlyfelesleggel küzdenek. Egyrészt felgyorsítja a szervezetben a zsírégetést, másrészt rostjai teltségérzetet okoznak. Ráadásul a gyümölcs kalóriatartalma is alacsony. 

Forrás:
iStock

10. Méz

A méz gyorsítja az anyagcserét, ezáltal a szervezet jóval gyorsabban kezdi égetni a zsírt, ráadásul az édes íze miatt csökken a cukor iránt érzett kínzó vágy is. Szóval nyugodtan édesítsétek meg fogyókúrátokat egy kis mézzel!

Forrás:
iStock

11. Mogyoróvaj

A mogyoróvaj egy újabb példa arra, hogy a telítetlen zsírsavak segítenek felpörgetni az anyagcserét. Egyétek bátran, de csak az egészséges verziót!

Forrás:
pixabay

12. Tojás

Kutatások bizonyítják, hogy akik tojással indítják a napot, nemcsak kevesebb kalóriát visznek be aznap, de jóval több testzsírtól szabadultak meg, mint azok a társaik, akik mást reggeliztek. Az már csak egy plusz, hogy kevés a kalóriatartalma és tele van fehérjével.

Forrás:
pixabay

13. Erős paprika

Az erős paprika hatóanyaga átmenetileg felgyorsítja a szervezet anyagcseréjét, a felgyorsult folyamat során pedig a szervezet többet éget el zsírraktáraiból. Ezért van például az is, hogy amikor az erősen csípős ételt fogyasztotok, apró verejtékcseppek jelennek meg a homlokotokon.

Forrás:
pixabay

14. Brokkoli

A brokkoli könnyen emészthető, rosttartalmának köszönhetően serkenti és felgyorsítja az emésztést. Ezenkívül nagyon kevés kalóriát tartalmaz, ezért annyit ehettek belőle, amennyit csak akartok!

Forrás:
pixabay

15. Olívaolaj

Az olívaolaj késlelteti a vele egy időben fogyasztott táplálékok felszívódásának sebességét. Ha tehát étkezés előtt elfogyasztotok egy-két evőkanál olívaolajat, elősegítitek a súlyvesztést.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek