Egyéb kategória

Egy lépéssel közelebb kerültünk a férfiaknak készült fogamzásgátlók felé

Az orvostudomány tényleg folyamatosan fejlődik, és erre tökéletes bizonyíték az, hogy most már egyre nagyobb az esély a férfiaknak való fogamzásgátlók feltalálására. Bizony, ez azt is jelentheti, hogy hamarosan akár búcsút inthettek a gyógyszereknek, lányok!

vous - 2016.10.28.
Egy lépéssel közelebb kerültünk a férfiaknak készült fogamzásgátlók felé

Egy vadiúj kutatás során szakértők rájöttek, hogy ha hormonális fogamzásgátlót adnak férfiaknak, azzal csökkenthetik a spermaszámot, és megelőzhetik a nem kívánt terhességet. A gond egyelőre ott van, hogy még nem sikerült rájönniük, pontosan mi az a tökéletes kombináció, amivel minden problémát kizárhatnak. Mellékhatások ugyanis bőven akadnak: például depresszió, megnövekedett libidó, aknék, izomfájdalmak. Mégis, ettől függetlenül hatalmasat léptek a dolog feltalálása felé – írja a The Cut.

„A felmérés bebizonyította, hogy igenis lehetséges a férfiaknak hormonális fogamzásgátlót találni, amivel megelőzhetik a nem kívánt terhességet” – mondta dr. Mario Philip Reyes.

Igaz, hogy vannak mellékhatások, de még ennek ellenére is a résztvevők 75%-a benne lenne abban, hogy ezt a fogamzásgátló módszert használja, ha a klinikai teszteknek vége lesz.

Ajánlott cikkek