Egyéb kategória

Hétköznapi luxus – avagy készítsetek Kardashian család ihlette vázát 5 perc alatt!

Vethettek rám követ, de bevallom, én nem értem ezt a nagy K-lázat, azaz Kardashian hype-ot. De képes vagyok olyan dolgokból és emberekből is inspirálódni, amik és akik nem feltétlenül pozitívak számomra, vagy alapvetően totál hidegen hagynak. De ha már Kardashian napot tartunk, gondoltam összedobok egy olyan vázát, ami a K-villába simán beleillene, de akár az én, vagy a ti otthonotokba is. És ha már fényűzés és csilli-villi, mi mást is használhatnék a vázámhoz, mint aranyfüstöt. Az amúgy is olyan kardashianes, nem?

vous - 2016.11.03.
Hétköznapi luxus – avagy készítsetek Kardashian család ihlette vázát 5 perc alatt!

Az a jó ebben a vázában, hogy tényleg luxusérzetet kelt, viszont van annyira letisztult, hogy szinte bármelyik otthonba belepasszoljon. Használhatjátok vázának, mécses- vagy gyertyatartónak, de akár evőeszköz- vagy ceruzatartónak is – ami csak az eszetekbe jut.

Csalogassátok elő a bennetek rejlő csillámpónit: készítsetek szupercsajos evőeszközt otthon!

Csalogassátok elő a bennetek rejlő csillámpónit: készítsetek szupercsajos evőeszközt otthon!

Ha unjátok az egyszerű ezüstszínű evőeszközöket, egyedivé és szupercsajossá varázsolnátok, kapjátok elő a körömlakkjaitokat és a glittereket, mert most bemutatunk nektek egy elképesztően gyorsan elkészíthető és nagyon dekoratív kis szettet!

Nagyon hamar elkészül, nem igényel túl nagy kézügyességet, és habár az ára nem annyira kedvező, ha azt veszitek, hogy egy csomag aranyfüstből mindössze egy lap felét használtam hozzá, már nem is olyan vészes, és bármilyen üveget felhasználhattok hozzá, amit otthon találtok. Ha a füst megvan, akkor pedig akár „tömeggyártásba” is kezdhettek az ünnepek előtt! Biztos vagyok benne, hogy örömet fogtok okozni annak, akinek készítitek.

Ha ti is szívesen utánam csinálnátok, mutatom, hogyan is készült!

Amire szükségetek lesz

Forrás:
Hámori Zsófia
  • aranyfüst fólialap
  • lassan száradó (mixtion) ragasztó
  • üvegváza
  • ecset
  • lakk

Elkészítése

  1. Alaposan mossátok le a vázát mosószerrel vagy ecettel, hogy ne maradjon rajta sem szennyeződés, sem pedig ujjlenyomat.
     

    Forrás:
    Hámori Zsófia
  2. Egy kisebb felületet kenjetek le a mixtionnal, várjatok pár másodpercet, majd tépjetek le óvatosan egy kisebb darabot a füstlapból, és egy ecset segítségével tegyétek a ragasztófoltra. Nem baj, ha meggyűrődik az aranyfüst, ettől lesz csak igazán szép. Minél texturáltabb, annál izgalmasabb lesz a végeredmény.
     

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia
  3. Ha ezzel megvagytok, fessetek le egy újabb foltot a ragasztóval, majd mehet egy újabb réteg füstlap.
     

    Forrás:
    Hámori Zsófia
  4. Ezt a műveletet végezzétek el teljesen körben a vázán, majd ahol azt látjátok, hogy hiányzik egy-két foltban az aranyozás, pótoljátok ki kisebb darabokkal.
     

    Forrás:
    Hámori Zsófia
  5. A ragasztó előírásának megfelelően szárítsátok meg a vázát, illetve várjátok ki a száradási időt, a felesleget seperjétek le a felületről, majd a hosszabb élettartam érdekében lakkozzátok le a bearanyozott felületet egy vastag réteg mázzal – keresztben és hosszában, egy ecset segítségével.
     

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek