Egyéb kategória

Ostoba hibák, melyeket folyton elkövetünk a neten

Az internet szinte már eggyé forrt a létezésünkkel, azonban nem árt néha megállni egy pillanatra, és átgondolni, vajon megfelelően használjátok-e rendszert. 

vous - 2020.05.18.
Ostoba hibák, melyeket folyton elkövetünk a neten

Attól függetlenül, hogy az internet számos esetben igazi megváltás, érdemes vigyázni, ugyanis könnyen baj forrásává is válhat, ha nem vagytok elég tudatos felhasználók. Éppen ezért jöjjön pár olyan „szabály”, amelyeket ajánlott mindig szem előtt tartanotok!

1. Ne csak az online világban létezzetek!

Az internethasználati szokásokkal foglalkozó tanulmányok már-már siralmas eredményekről számolnak be az utóbbi időben. Megértjük, hogy egyszerűbb és könnyebb nap mint nap úgy tartani a kapcsolatot például a barátaitokkal, de néha igenis fel kell állni a monitor elől, és beülni valahová velük egy italra vagy mondjuk egy fánkra.

Objektum doboz

2. Figyeljétek, milyen adatokat adtok meg itt-ott!

Nagyon-nagyon-nagyon figyeljetek arra, hogy milyen oldalon, milyen veletek kapcsolatos adatokat adtok meg. Sosem tudhatjátok, mikor lesztek hekkerek áldozatai, akik ezekkel az információkkal visszaélhetnek veletek szemben, sőt, előfordulhat, hogy így jelentős károkat okoznak majd nektek.

laptop adat hacker

Így játsszátok ki az e-maileteket feltörő hackereket!

A legtöbb ember mihelyst észreveszi, hogy feltörték az e-mail-fiókját, azonnal pánikba esik. Pedig ilyenkor a legjobb módszer az, ha időt nem pazarolva minél gyorsabban intézkedéseket tesztek a hackerekkel szemben. Ennek érdekében hoztunk nektek négy fontos lépést, mely segítségével ismét priváttá és biztonságossá tehetitek az elektronikus postátokat.

A cikk folytatását itt találjátok.

3. Ne vegyétek félvállról a jelszóválasztást!

Eszetekbe se jusson a születési dátumotokat használni jelszóként, vagy azt, hogy 0123456789. Igyekezzetek minél nehezebbet kitalálni, és lehetőleg ne legyen mindenhol ugyanaz. Oké, mondhatjátok, hogy örültök, ha egyet is megjegyeztek, de a biztonságotok érdekében ajánlatos váltogatni ezeket a kódokat.

Objektum doboz

4. Okosan posztoljatok!

Az már nem újdonság, hogy a Facebook-profilon akár sok is múlhat egy állásinterjú során. Ha nem rejtitek el a dolgaitokat az ismeretlenek elől, azt ajánljuk, posztoljatok tudatosan, csak olyat tegyetek fel a netre, melyből később nem adódhat problémátok.

facebook

Ezért ne igazoljatok vissza ismeretlen embert a Facebookon: egy zaklatás ijesztő története

„Az egész egy örömhírrel indult 2012 nyarán, amikor kiderült, hogy felvettek a fősulira. Kis bökkenővel startoltam: rögtön el is veszett a felhasználónevem az elektronikus tanulmányi rendszerben. Még mielőtt bepánikolhattam volna, szerencsére azonnal a segítségemre sietett az új sulis csoportból egy srác – akit hívjunk most Ricsinek –, és megoldotta a problémámat. Akkor még nem gondoltam, hogy később ez az ember több kellemetlen percet/órát/hetet fog nekem okozni, mint hinném.”

A történet itt folytatódik.

Ajánlott cikkek