Egyéb kategória

Kipipálhattok erről a listáról mindent? Akkor bizony túlzásba viszitek a kávézást!

A kávéról sokszor azt gondoljuk, hogy a világ csodája, igazi megváltás egy-egy nehéz helyzetben, azonban tudni kell, hol a határ a fogyasztását illetően. Amennyiben valaki túladagolja, a teste különböző részei jelezhetik, hogy itt az ideje változtatni a kávézási szokásokon.

vous - 2016.11.20.
Kipipálhattok erről a listáról mindent? Akkor bizony túlzásba viszitek a kávézást!

Kijelenthetem, a VOUS szerkesztőségének tagjai mind élnek-halnak a kávéért. A legjobban talán mégis a főszerkesztőnk, Eszter imádja a fekete italt, még arra is képes volt, hogy egy évig csak Budapest újhullámos kávézóiból vett magának egy bögre koffeint. Azonban nem szabad sem nekünk, sem nektek fék nélkül kávézni, ugyanis rengeteg hátulütője is lehet, melyekre már valószínűleg kevésbé vágyunk. Ha a következő tünetek között van, ami igaz rátok, akár több is, akkor ideje egy picit csökkentenetek a koffeinbevitelt!

banán gyümölcs banánhéj

Kávé helyett ezekkel az ételekkel pörgessétek fel magatokat

Nehezen ébredtek, vagy éppen ebéd után kínkeservesen telik az utolsó pár óra a munkaidőből? Ilyenkor általában bedobtok egy kávét, hogy felpörögjetek, pedig van más megoldás is! Most azokat az ételeket hoztuk el nektek, amik segítenek abban, hogy egész nap energikusak és frissek legyetek.

A folytatásért kattintsatok ide!

1. Sokat jártok a mosdóba egyrészt pisilni…

Az köztudott, hogy a kávé vízhajtóként is funkcionál, úgyhogy meg se lepődjetek, ha folyton szaladtok a mosdóba. (Sokkal jobban meghajtja azokat, akik nem isznak rendszeresen kávét.)

Megoldás: Legyen a kávétok mellett egy egészséges nasi, az majd lelassítja a folyadék mozgását a szervezetetekben, és később kell majd pisilnetek.

2. …másrészt kakilni

Gondoltátok volna, hogy az emberek 30%-át képes hashajtásra bírni a kávé – még a koffeinmentes is?! A tudósok egyelőre nem találtak magyarázatot erre, de arra gyanakodnak, hogy a kávé savassága hathat ki a bélműködésre.

Megoldás: Döntsetek inkább a sötétebb kávék mellett, azok ugyanis kevésbé savasak, és a koffeinszint is alacsonyabb bennük.

wc vécé toilette

Ezért ne tartogassátok a „tudjuk, mit” a munkahelyen – irány a vécé!

A pisilés egy kevésbé sarkalatos probléma a munkahelyen, gyakrabban is kell csinálni, nincsenek kellemetlen utóhatásai (igen, a szagokra gondolunk), és mindenki csinálja. Viszont ott van a „tudjuk, mi”. A munkahelyi vécézés nagyon nagy para, főleg nekünk, lányoknak. Ez azonban az egészségünkre nézve hatalmas baki. El is mondjuk, hogy miért.

A teljes cikkért kattintsatok ide!

3. Hullámzik az energiaszintetek

Átmenetileg ugyan nagyon fittnek érezhetitek magatokat egy adag feketétől, azonban hirtelen visszaeshettek a fáradt, nyúzott állapototokba, amint elmúlik a hatása. Ilyenkor pedig meginnátok, vagy meg is isztok egy újabb adaggal, hogy tovább bírjátok a strapát. Tehát belecsöppentek egy állandó körforgásba, melyet hosszú távon nem érdemes folytatnotok.

Megoldás: Egyetek „igazi energiát”, például: dióféléket, magvakat, gyümölcsöket, zöldségeket.

4. Remeg a szemetek

Ha egyik pillanatról a máskra elkezdt rángani a szemetek, annak bizony az egyik oka a koffein lehet. Ugyanis ez az vegyület olyan ingerületátvivő anyagokra hat ki, melyek az izmok és az idegek működésével állnak kapcsolatban.

Megoldás: Csökkentsétek a kávézások számát, és növéljétek a vízfogyasztásét.

szem szempilla szemgolyó

Ezek miatt is rángatózhat a szemetek

A szemrángatózást alapvetően a szemizom görcsölése okozza. Mivel a szemhéjak nagyon finomak, így a szemizmok is érzékenyek a különböző hatásokra. Általában ez a rángatózás magától elmúlik, de ha nagyon idegesít titeket, hogy mindig előjön, akkor kezeljétek a probléma kiváltó okát. Mutatjuk, mik lehetnek ezek!

A folytatásért kattintsatok ide!

5. Se elalvás, se kialvás

Azon már szinte meg sem lepődünk, hogy nem tudunk elaludni, ha késő este kávézunk. De tudtátok azt is, hogy az alvás milyenségére és hosszára is kihat a fekete lötty? Ha tehát nem érzitek magatokat reggel kipihentnek, és éjjel is gyakran felkeltek, akkor már tudjátok, mire kell gyanakodnotok.

Megoldás: Az elalvás előtt 6 órával igyátok meg az utolsó kávétokat.

Ajánlott cikkek