Egyéb kategória

5 hiba, amit mindenki elkövet az egyetemi évek alatt

Biztos ti is rengetegszer hallottátok már, hogy az egyetemen eltöltött évek életetek legszebb időszaka, hiszen ilyenkor abban a kivételezett helyzetben vagytok, hogy bár felnőttek vagytok, mégis alig nyomja a vállatokat igazi felelősség. De biztosan olyan jó ez?

vous - 2016.11.30.
5 hiba, amit mindenki elkövet az egyetemi évek alatt

Gondolom, ti is alig vártátok érettségi után, hogy kilépjetek a való életbe és belevessétek magatokat az egyetemi élet – többnyire – gondtalan éveibe. Ettől függetlenül tuti, hogy ti is belefutottatok az alábbi hibákba, de nyugi: ha másra nem is, legalább arra jó volt, hogy tanuljatok belőlük!

Objektum doboz

Egészségtelen étkezés

Mivel sokan ilyenkor koliba vagy albérletbe költöznek, a jól megszokott hazai ízeket felváltják a gyorséttermek, a heti ötszöri pizzarendelés, vagy az arra való törekvés, hogy a kajálást minél olcsóbban megússzuk. A vizsgaidőszak körüli éjszakába nyúló kávézásokról, csoki- és csipszfalásokról nem is beszélve… A legtöbben pont emiatt, ezekben az években fanyalodnak rá a főzésre.

Objektum doboz

Kevés alvás

Éjszakába nyúló (tanulás) sörözések, aztán pedig másnap suli? Az első években még valahogy kivitelezhető, a végzős évek felé pedig egyre gyakoribbak lesznek az ellógott reggeli órák, vagy éppen az ellógott esti bulik. A vizsga előtti utolsó pillanatban végigtanult, alvás nélküli heteket meg talán egyikőtöknek sem kell bemutatni.

Objektum doboz

Túl sok lógás

A középiskola kötöttségekről szóló évei után mindenkit megcsap a szabadság érzése, hogy most aztán tényleg nem muszáj minden nap nyolctól háromig suliban ülni, amit a legtöbben maximálisan ki is használnak. Ez szorgalmi időszakban tök jó, vizsgaidőszakban azonban elképzelhetetlenül nagy szívás, amikor vadászni kell a stréberebb csoporttársak jegyzeteit, majd pedig egy éjszaka alatt bemagolni az egész félév anyagát – ilyenkor jönnek a fogadkozások, hogy bezzeg jövőre minden másképp lesz! Aztán semmi sem lesz másképp.

Objektum doboz

Túl sok bejárás

Mindenkinek van az az ismerőse, aki lelkiismeretesen végignyomja az összes előadást, jegyzetel, aztán pontosan ugyanolyan jegyekkel végez, mint azok, akik nyugodt szívvel lógták el az unalmasabb órákat. Mivel sajnos a legtöbb előadás a frontális oktatás elvén épül fel, tényleg nem oszt, nem szoroz a jelenlétetek, egy százfős órán pedig egyik tanár sem fogja megjegyezni az arcotokat…

Objektum doboz

Rossz kapcsolatok

Valamiért csomó ember azt hiszi, hogy ha az egyetemi évek alatt nem találja meg az igazit, akkor neki már annyi és a hátralevő életét egyedül, rosszabb esetben száz macskával fogja leélni. Pedig megkockáztatom, hogy soha máskor nem fejlődik annyit a személyiségetek, mint ezekben az években, hiszen most pont a függetlenedés útjára léptek: az érdeklődési körötök, a nézeteitek és a jellemetek is ezer módon változhat. Úgyhogy felesleges beleragadni egy hosszú, ámde unalmas kapcsolatba, ami az elején ígéretesnek tűnt, csak azért, mert azt hiszitek, hogy ez az utolsó esélyetek a pártalálásra. És amúgy is, még előttetek az egész élet!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.