Egyéb kategória

Így lehet igazán különleges kávéskészletetek!

Ma már olyan kávéskészletet újíthattok be, amilyet akartok. Nem úgy van már az, mint régen, hogy volt fix néhányfajta készlet, és az szinte szembejött veletek minden rokonnál. Ma már ez elég ritka, hiszen alig van két egyforma darab, de mégis mind olyan snassz, én inkább a különleges darabokra utazom.

vous - 2016.12.03.
Így lehet igazán különleges kávéskészletetek!

Az pedig az élet furcsa fintora, hogy ma pont az a különleges, ami régen átlagos volt: a régi csészék. 

Egyszer ugyanis betévedtem egy cukrászdába, ahol meglepetten vettem észre, hogy egyikünk kávécsészéje sem egyforma. Más volt a csésze, más volt a tányér, de mégis eszméletlen jól nézett ki a kettő együtt. Az egészet a míves, szépen kidolgozott nyelű kanalak tették harmonikusabbá, én pedig elhatároztam, hogy nekem is kell ilyen.

Mivel az esküvőszervezés alatt sokat kellett járnom bolhapiacokra, már tudtam, hogy merre kell keresnem ezeket a régies, kézzel díszített csészéket. Ki is látogattam egyre, ahol a tányérokat száz forintért, a poharakat picivel többért szereztem be, persze alkudni is tudni kell, volt, ahol egy poharat háromezerét akartak rám sózni, pedig nem volt se Herendi, se Hollóházi darab. Apropó, ha ti is rászánjátok magatokat, akkor itt van pár tipp, hogyan alkudjatok! Eddig három csésze és három tányér van nálam, ehhez még továbbra is keresek annyit, hogy hat főt simán meg tudjak kávéztatni, meg persze hozzá illő kanalakat is keresek.

Objektum doboz

Hogy mitől jobb ez a többinél?

A hangulata. Ez a csésze nem engedi meg, hogy kutyafuttában felhajtsátok a kávét, ezzel a kávéivás tényleg szertartás lesz. Meg hát nem lehet nem arra gondolni, hogy vajon mi mindent élt már át, hányszor törhetett volna össze majdnem, különben pedig ezek tényleg szépek. Szerezzetek be ti is egy szettre valót!

hitkai viktória tányér

A magyar darabok is igazán mesések!

Igazán különleges darabokat találhattok a magyar műhelyekben is. Hitkai Viktória tányérjai például szinte megszólalnak, Lantos Judit letisztult kerámiáiban érvényesülnek az anyagok is, Ivanka betontányérjai pedig a minimalisták kedvencei lesznek.

Nézelődjétek ki magatokat itt, tényleg mind mesés!

Ajánlott cikkek