Egyéb kategória

Éledezik a szupervulkán Olaszország alatt

Az utóbbi időben Olaszországot alaposan megviselték a gyakori földrengések, és bár most úgy tűnik, hogy ennek az időszaknak vége szakadt, egy újabb probléma ütötte fel a fejét.

vous - 2016.12.22.
Éledezik a szupervulkán Olaszország alatt

Még biztosan ti is emlékeztek az elmúlt hónapok földrengéseire Olaszországban. Az augusztusi katasztrófa rengeteg áldozattal járt, így ezt követően a különböző városok felkészültek az esetleges földmozgásokra, és súlyos baleset már nem történt; de a San Benedetto-templom alaposan megrongálódott.

Kutatók szerint viszont az ország egy újabb problémával nézhet szembe, a Nápoly alatt húzódó vulkán ugyanis egyre inkább eléri a kritikus nyomáspontot. A föld alatt lezajló folyamatok arra késztetik a vulkánt, hogy különböző gázokat és folyadékokat bocsásson a felszínre, ami akár egy kitöréshez is vezethet. Kutatók ezt nem tudták megerősíteni 100%-ra, sem pedig a pontos időpontot megjósolni, de most jobban vizsgálják a természeti jelenséget, egy ilyen katasztrófa ugyanis nagyon veszélyes lehet a környéken élő félmillió emberre – írja a Daily Mail.

eros-foldrenges-olaszorszag-norcia

Miért van annyi földrengés most Olaszországban? Itt a válasz!

Az utóbbi hónapokban már három nagyobb földmozgásra került sor Olaszországban, amit aztán több ezer kisebb utórengés követett. De vajon mi okozza ezt azt egészet?

Az okot IDE kattintva olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek