Egyéb kategória

Dobjatok ki minden hajpakolást! – jojobaolajjal harcoljatok a korpa ellen!

Kevés kellemetlenebb dolog van a világon annál, amikor a fejbőrötök száraz, sebesedik, esetleg ehhez még hámlani is kezd. Nem nagyon, de pont eléggé ahhoz, hogy zavarjon, pláne, ha még sötét is a hajatok. Ti mit csináltok ilyen esetben? Hidratáló hajpakolást kentek rá? Felesleges!

vous - 2016.12.24.
Dobjatok ki minden hajpakolást! – jojobaolajjal harcoljatok a korpa ellen!

Higgyétek el, én már kentem a hajamra mindent. Persze, először is leváltottam a samponom mindenmentes verzióra, de nem használt, így a korpás hajra való sampon után feladtam, és azt gondoltam, megpróbálom másfelől megközelíteni a problémát. Első körben bevetettem a házi praktikákat, de nem sok sikerrel. A teafaolaj és az ecetes víz csak ideig-óráig segített, míg végül gondoltam, teszek egy próbát a hajpakolásokkal. Némelyik hidratáló pakolás ugyan segített – és rájöttem, melyiktől lesz igazán selymes a hajam –, a fő problémámat még mindig nem oldotta meg. 

Forrás:
pixabay.com

Ezután, mivel tudtam, hogy korpa esetén nehéz belőni, hogy épp száraz-e a fejbőröm, vagy túl zsíros, hiszen annyi mindent raktam már rá, eszembe jutott, hogy írtam már nektek a jojobaolaj áldásos hatásairól. Tudjátok, ez az az olaj, amelyik csodákat tesz a bőrötökkel a testetek bármelyik területén. A jojobaolaj ugyanis eltávolítja a felesleges faggyút és koszt a hajatokról és a bőrötökről, azaz szabályozza a faggyútermelődést úgy, hogy az optimális legyen. Hát mi a csodaszer, ha nem ez?

Tettem vele egy próbát és működött!

A fejbőröm egészségesebb, mint valaha, pedig mindössze csak háromszor dörzsöltem be jó alaposan vele a fejem. A hajamra kókuszolajat használtam, így jó fél évre elkényeztettem a hajam mindenféle finom vitaminnal.

Próbáljátok ki ti is!

Ajánlott cikkek