Egyéb kategória

Itt a bizonyíték, hogy a kutyáktól egészségesebbek leszünk

Eddig is sejtettük, de most már biztos: a kutyák pozitívan hatnak az egészségünkre. És nem csak lelkileg!

vous - 2016.12.31.
Itt a bizonyíték, hogy a kutyáktól egészségesebbek leszünk

1. Kevesebb allergia

Felmérések bizonyítják, hogy azok a gyerekek, akiknek van kutyájuk, sokkal kevesebb eséllyel lesznek allergiásak később.

2. Alacsonyabb koleszterinszint

A gazdiknak általában sokkal alacsonyabb a koleszterinszintjük, valószínűleg azért, mert aktív életet élnek. Hiszen ki más vinné le a kutyust sétálni? Egy harmincperces séta pedig máris fittebben tart.

kiskutya-mopsz-furdes

Ennél a kiskutyánál senki sem imádja jobban a fürdést

A téli hidegben mi imádunk hosszú és nagyon is forró fürdőt venni, de úgy fest, ezzel nem vagyunk egyedül. Ennél az aprócska mopsznál ugyanis senki sem szereti jobban a pancsolást.

A cuki videóért IDE kattintsatok!

3. Kisebb az esély a depresszióra

Azzal, hogy megszeretgetitek a kutyátokat, rengeteg boldogsághormon szabadul fel a testetekben, és ez a csokitól eltérően még csak nem is hizlal.

4. Életet is mentenek

A kutyák elképesztően okosak, és meg lehet őket tanítani arra, hogy jelezzék, ha a gazdájuknak rohama van. Sőt, rengeteg betegséget ki tudnak szagolni úgy, hogy az adott személy még nem is tud róla!

5. Segítenek leküzdeni a szociális problémákat

Ha valami, akkor a kutyák mindig szuper téma lehet két gazdi között, így pedig azok is könnyebben kezdenek beszélgetni, akik nehezen nyitnak idegenek felé. Arról nem is beszélve, hogy külön randioldalak is léteznek már kutyásoknak!

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek