Egyéb kategória

Izgassátok fel az ízlelőbimbókat – isteni sajt–bor párosításokat mutatunk

Ha nem akartok nagyon bevacsorázni, vagy éppen szuper előételeket kerestek a vendégváráshoz, mutatok pár ötletet, ami kellően megalapozza az étvágyat, felizgatja az ízlelőbimbókat, vagy akár meg is telíti a pocakot. A kulcsszó a sajt és a bor lesz.

vous - 2016.12.31.
Izgassátok fel az ízlelőbimbókat – isteni sajt–bor párosításokat mutatunk

Ha felnő az ember rájön, hogy egy igazán jó bort vagy pezsgőt nem a lerészegedésre pazarol el, hanem inkább készít hozzá valami finomságot, és meglepi vele magát vagy a kedvesét, és együtt indulnak el a gasztronómia sajtos–boros országútján.

Szuper sajt–bor párosítások következnek!

bor

Milyen bor illik hozzátok a legjobban? Teszteljétek!

Ha a borlapot böngészve nehezen hoztok határozott döntést, bízzátok magatokat az ösztöneitekre. Párosítsátok a személyiségetekhez a kortyokat. Most kiderül, hogy melyik típushoz tartoztok.

Ide kattintva kideríthetitek, hozzátok melyik bor passzol.

Cheddar sajt + tempranillo vagy cabernet sauvignon

Ha egy laktató fogást szeretnétek, szeleteljetek fel sonkát, süssetek hagymakarikát, és mindezt tálaljátok cheddar sajttal és egy nagy pohár borral. A só, sajt és a hús brutális meccstt játszik majd a szátokban a borral.

Parmezán + rozé

Üdvözöllek titeket a sajt–bor mennyországban! Egy kis hummusz is beszállhat harmadiknak.

Gouda + chardonnay

Az örök klasszikus. 

hot-chocolate-10687031920

Ezeket az italkülönlegességeket isszák a világon karácsonykor

Ha meguntátok a tojáslikőrt vagy a már hungarikummá vált pálinkát, de szívesen kortyolgatnátok valami felnőtt italt a fa alatt, akkor próbáljatok ki valami különlegeset.

A cikk folytatása ITT jön!

Gruyére sajt + sherry

Egyszerre sós, mogyorós és édes. Pattogassatok kukoricát és szórjátok meg Gruyére sajttal, öblítsétek le sherryvel, szórakoztató kombó lesz.

Burrata + pezsgő

Ha valami olyan krémes és gazdag, mint a Burrata sajt, az könyörög egy olyan tisztító szénsavas italért, mint a pezsgő.

Brie + rizling

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a rizling édes bor, nos, általában nem édes, sokkal inkább savas, gyümölcsös és alacsony alkoholtartalmú. Készítsetek hot dogot, tetején egy kis Brie sajttal és öblítsétek le rizlinggel.

Címkék: #bor #étel #sajt
Ajánlott cikkek