Egyéb kategória

4 orvosi vizsgálat, amire huszonévesen is el kell mennetek

Huszonévesen az ember hajlamos elbagatellizálni és mit sem törődni az egészségével. Ez viszont nagyon nagy hiba. Sajnos a fiatalokat sem kerülik el a súlyos betegségek, ti ne legyetek a „velem ez úgysem történhet meg emberek”, járjatok fiatalon is orvosi vizsgálatokra, szűrésekre, leginkább ezekre!

vous - 2017.01.02.
4 orvosi vizsgálat, amire huszonévesen is el kell mennetek

Bőrgyógyászat

Napozunk, szolizunk, és sajnos olykor leégünk. Nagyon fontos, hogy fiatalon is rendszeresen ellenőrizzük az anyajegyeinket, elsősorban önvizsgálattal. Ha bármilyen elváltozást vagy gyanús anyajegyet észleltek, akkor irány a bőrgyógyász!

Nőgyógyászat – rákszűrés

A szexuális élet megkezdésétől ajánlott a nőknek rendszeresen nőgyógyászhoz járni, bár egyes orvosok ezt két évben határozzák meg, de ha évente jártok rákszűrésre, súlyos betegségeket előzhettek meg.

A mellrák szűrése alapesetben 40-45 éves kor alatt tapintásos vizsgálattal történik – a nőgyógyász végzi ezt is.

orvos doktor vizsgálat

Semmi nem történik véletlenül – A testünk jelez, csak olvasni kell belőle

Valami nincs rendben. Folyamatosan megfázással, allergiával küzdötök, fáj a gyomrotok, a torkotok vagy a fejetek. Az orvosok azonban semmit sem találnak, ami mindezt indokolná, szerintük makkegészségesek vagytok.

A cikk folytatása ITT jön!

Fogorvos

Minimum kétévente, de évente se árt ellenőriztetni a fogaitokat. Egy fogkő-eltávolítással egybekötött vizsgálat során a fogorvos nemcsak a fogakat ellenőrzi, hanem észreveszi a szájban a rákmegelőző állapotokat is.

Koleszterinteszt

A rendszeres koleszterinszint-mérés MÁR FIATALON csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. Emellett pedig az egészséges táplálkozással és életmóddal is tehettek magatokért.

Vigyázzatok az egészségetekre!

Ajánlott cikkek