Kiderült: a női mosdók piktogramja nem ruhát visel, hanem valami egészen mást

A női mosdókon elhelyezett piktogram sosem viselt ruhát. De akkor vajon mit? 

Bár nagyon úgy tűnik, hogy a női mosdók piktogramja egy egyberuhát visel, és tutira sokan így is gondolják, ez azonban mégsem igaz. Ismerjétek meg Tania Katan írót, aktivistát, programozót, aki „felhívta erre a figyelmet”. 

wc vécé toilette

Vicces WC-jelek, amikkel mindig tudni fogjátok, melyik a női mosdó

A mosdó mindig az egyik legfontosabb hely, ha valahova mentek. Nem tudom, voltatok-e már úgy, amikor nehezen tudtatok kiigazodni azon, melyik is a női mosdó. Mert mondjuk lekopott, vagy egyszerűen felismerhetetlen a jel. Most olyan piktogramokat hoztam, amikkel ez a kínos tudatlanság nem fordulhat elő.

A cikk ITT folytatódik!

Nos, az igazság az, hogy Tania, aki többek között az Axosoft szoftverfejlesztő cég munkatársa, nagyon szeretné, ha megváltozna a nők megítélése a társadalomban. 

Az ostoba, közhelyes és igen erősen vitatható, nőkkel szembeni sztereotípiákat szeretné megváltoztatni, és rámutatni a nemek közötti egyenlőtlenségekre. Reméli, hogy egyre több nő vállal munkát technológiai területen, ennek érdekében kampányt indítot: #ItWasNeverADress néven.

Forrás:
itwasneveradress.com

#SosemVoltRuha 

– áll a felirat a fotón. Sosem volt ruha, mert valójában egy szuperhősköpeny. Minden nő egy szuperhős!

A #SosemVoltRuha kampány elősegíti a változáshoz szükséges beszélgetéseket, felhívja a világ figyelmét arra, hogy meg kell becsülni minden nőt. Ha másképp nézünk a nőkre, másképp látjuk a világot is.

– mondja Katan.

Nos, ugye ti is úgy gondoljátok, hogy ez sosem volt ruha?!