Egyéb kategória

4 dizájnerüzlet Budapesten, ahol magyar tervezők ruhái közül válogathattok

Unjátok már, hogy a kedvenc felsőtök és a különlegesnek hitt ruhátok szembe jön veletek az utcán? Akkor most mutatok nektek pár szuper üzletet Budapesten, ahol olyan darabokat szerezhettek be, amelyekből maximum pár darab készült. 

vous - 2017.01.17.
4 dizájnerüzlet Budapesten, ahol magyar tervezők ruhái közül válogathattok

A fast fashion ruhákat egyrészt imádjuk, mert divatosak, könnyen hozzáférhetőek és az áruk sem vészes – azonban van jó pár okunk arra, miért nem éri meg ilyen üzletekben vásárolni.

Egyrészt nagyon népszerűek, ami azt jelenti, hogy elég sok lány fogja beszerezni ugyanazt a felsőt vagy kisruhát, amit ti. Másrészt állítólag a divatipar jelenleg a második legkörnyezetszennyezőbb ipari ágazat. Az olcsó anyagok előállításától kezdve a kész ruhadarabok szállításáig elképzelhetetlen módon megterheli a környezetet.

Főszerkesztőnk, Eszter – aki egyébként fél éve nemet mondott a fast fashion márkákra – cikkében erről bővebben is olvashattok.

környezetvédelem divat

8 + 1 jó érvem van amellett, miért ne vásároljak a divatvilág gyorséttermeiben

Busszal és villamossal jövök a szerkesztőségbe Budapest legforgalmasabb útvonalain. A 45-50 perc alatt, amíg beérek, tíznél több óriásplakát és citylight hirdeti, hogy most azonnal vennem kell egy új ruhát a Mangóban, a H&M-ben, a Zarában – a divatvilág gyorséttermeiben –, mert must have idén őszre. Egészen pontosan 8 + 1 jó okom van arra, hogy ne adjam be a derekam.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el!

Most a fast fashion üzletek helyett olyan budapesti dizájnerboltokat gyűjtöttem nektek össze, ahol magyar tervezők ruháit vásárolhatjátok meg, amik garantáltan egyediek. Lepjétek meg magatokat néhány igazán különleges darabbal!

1. Lollipop Factory 

Itt találjátok meg a Lollipop Factory üzleteit: Budapest, Magyar u.18. és Király utca 24., ITT pedig a honlapot!

Objektum doboz

2. Open Showroom

Fontos: mivel a showroom kizárólag bemutatóteremként és átadópontként üzemel, így helyszíni vásárlásra nincs lehetőség, be kell jelentkeznetek! Itt találjátok meg az üzletet: Budapest, Nyáry Pál u. 5. és ITT pedig a Facebook-oldalt.

Objektum doboz

3. One Fashion Agency & Retail 

Itt találjátok meg az üzletet: Budapest, Ráday u. 9. és ITT pedig a honlapot!

Objektum doboz

4. wonderLAB

Itt találjátok meg az üzletet: Budapest, Veres Pálné utca 3. és ITT pedig a Facebook-oldalt!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek