Egyéb kategória

Ha ezek közül igaz rátok valamelyik, ti is gyorskajafüggők vagytok

Van az úgy, hogy megkívánjuk a gyorskaját, mert nincs időnk főzni, és mert az van közel. Na de mi van akkor, ha valaki egy kicsit átlépi a határt? Honnan tudhatjuk, hogy teljesen rákattantunk a mekis hambira vagy sült krumplira? Íme a jelek!

vous - 2017.01.21.
Ha ezek közül igaz rátok valamelyik, ti is gyorskajafüggők vagytok

1. Elvonási tünetek

Elsőre ez kicsit furcsának hangozhat, de ha jobban belegondoltok, tényleg van benne valami. Akik nagyon imádják a csokit, és megpróbálják egy időre feladni, azok rövidesen afféle elvonási tüneteket észlelnek magukban. Folyton az édességre gondolnak, állandóan ezt kívánják, és ez csillapíthatatlan – legalábbis egy ideig. Ugyanez a gyorskajánál is megtörténik!

2. Egyre többet akartok

A gyorskajafüggés egyik jele, ha egy idő után már nem elég, amit rendeltetek. Eleinte még csak egy sajtburger jött kis krumplival, aztán azon kapjátok magatokat, hogy dupláztatok az adagon, mert a kis adagtól nem érzitek magatokat olyan jól, mint előtte. Ez azért van, mert kevesebb dopamin szabadul fel a testetekben, ha már hozzászokott az adott kajához.

3. Csak erre gondoltok

Ha valaki azt mondja, „ebéd”, és ti rögtön a gyorskajákra gondoltok, akkor bizony az a függőség egyik jele lehet. Ilyenkor jellemző, hogy folyton ez jár a fejetekben, és persze hogy nehezebben álltok ellen, amikor mást sem kívántok egész nap.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek