fagyi fagylalt tölcsér

Penge elmére vágytok? Akkor fagyival kell indítanotok a napot!

Az agyműködés serkentésével kapcsolatban számos cikk született már itt nálunk, különböző teákat és természetes pirulákat is ajánlottunk korábban. A következő módszer viszont nem a mi fejünkből pattant ki, japán kutatók állítják: a reggeli fagyitól jobban vág majd az agyunk.

Igaz, messze járunk még a fagyiszezontól, de most mégis kiemelt szerepbe helyezném ezt az ételt. A PureWow ugyanis egy olyan japán kutatás eredményéről számol be, mely szerint ha fagyival indítjuk a napot, akkor sokkal jobb lesz az agyunk teljesítménye a nap során.

fagyi fagylalt tölcsér

Tudtátok, hogy a fagyitölcsért (is) teljesen véletlenül találták fel?

  • Hogy ki találta fel? Ernest Hamwi
  • Mikor? 1904-ben
  • Hogyan? Egy kiállításon az egyik fagyiárus kifogyott a tányérokból. Ernest, aki a szomszédban árult palacsintaszerű édességeket, rögtön a segítségére sietett. A saját sütijeit tölcsérbe csavarta, és ebbe kezdték belekanalazni a gombócokat. A vendégek teljesen odavoltak érte!

Még több véletlenül feltalált ételért kattintsatok ide!

A tokiói Kyorin Egyetem szakemberei mindezt úgy vizsgálták, hogy egy kisebb csapatnak előbb ébredés után fagyit adtak, majd egy csomó olyan számítógépes feladatot, melyek a mentális képességeiket vették igénybe és tesztelték le. Hogy mi lett az eredmény?

A feladatokat sokkal gyorsabban és pontosabban oldották meg, mint amikor fagyi nélkül figyelték meg őket.

Játsszatok az agyatokkal, hogy boldogabbak legyetek!

A tudósok a mai napig vizsgálják, miért működik az agyunk úgy, ahogy. A tudattalanunk rengeteg dolgot képes feldolgozni, és trükköket is játszhat velünk, hogy elhiggyünk olyan dolgokat, amik meg sem történtek. Gondoltátok volna, hogy ti magatok is befolyásolhatjátok az agyatokat? Mondjuk is, hogyan.

Egészen pontosan ebben a cikkben.

Természetesen a szkeptikusok is hangot adtak a véleményüknek, ők úgy gondolják, itt nem a fagyi a lényeg, hanem az, hogy valamilyen táplálék kerüljön az ember szervezetébe, miután felkelt.

Ti mit gondoltok? Kipróbáljátok?