Egyéb kategória

Elég volt! Filmes klisék, amiktől már égnek áll a hajunk

Szeretjük a filmeket, szeretünk moziba járni, és nem utolsósorban szeretjük a jó fej, tehetséges, jóképű színészeket is. A legfelkapottabb filmekben általában még a sztori is szuper, de van néhány klisé, amiből valószínűleg nektek is elegetek van már.

vous - 2017.02.13.
Elég volt! Filmes klisék, amiktől már égnek áll a hajunk

1. „Váljunk szét, itt találkozunk”

Objektum doboz

Több évtizednyi film, és a főszereplők még mindig nem láttak elég horrort ahhoz, hogy rájöjjenek: egy ijesztő helyen szétválni SOHA nem jó ötlet. Persze ez csak forgatókönyv, de biztos, hogy reális? Most őszintén, ha egy elhagyatott épületben nem találjátok a kijáratot vagy az egyik barátotokat, nektek eszetekbe jutna szétválni a többiektől, hogy egyedül keressétek meg?

Filmek, amikben ez volt: Síri találkozások, A dolog

2. Utolsó pillanatban a repülőtéren

„Szeretlek, és erre csak most jöttem rá, amikor már épp felszállnál egy gépre, hogy végleg elmenj”. Oké, Ross és Rachel idejében még bejött a dolog, imádtuk, vicces volt, és romantikus. De azóta annyiszor láttuk, hogy már meg sem kell néznünk a film végét anélkül, hogy tudnánk: úgyis happy end lesz. Na persze szeretjük a boldog befejezést, de még jobban imádjuk az újdonságokat!

Filmek, amikben ez volt: Holiday, Hétmérföldes szerelem

3. Zuhanás egy szikláról

A főhősünk lezuhant egy szikláról, és eltűnt a mélységben. Ennyi volt, az ő szerepének vége… Aha, hát mégsem. Amikor ugyanis valaki leesik egy hegyoldalról, biztos, hogy lesz egy kilógó faág, vagy akár csak egy kis növényke, amiben meg tud kapaszkodni. Persze ez csak azután derül ki, hogy a többi szereplő már elkezdte elsiratni őt.

Filmek, amikben ez volt: Indiana Jones-filmek, Holnapután

4. Romantikus csók az esőben

Objektum doboz

A Pókemberben klassz volt, a Szerelmünk lapjaiban imádtuk, de azóta egy kicsit elhasználták ezt az egészet. Amúgy is rájöttünk már, hogy esőben álldogálni nem buli, még életünk szerelmével sem igazán.

Filmek, amikben ez volt: Kedves John, Los Angeles-i tündérmese

5. Nincs térerő, lemerült a telefonom, és a többi

A horrorfilmek többségében a főhősnél biztosan nincs telefon, amin segítséget tudna kérni. Ha pedig van, akkor az lemerült, tönkrement, beázott, vagy jöhet a jól bevált „nincs térerő”. Nálam már az plusz pont egy filmnél, ha kitalálnak egy másik indokot, amiért nem tudnak telefonálni.

Filmek, amikben ez volt: Sötét erdő, Jurassic World

6. Csak egy utolsó meló

Sok filmnél elég gyakori klisé, hogy az egyik főhős még egy utolsó melóra tér vissza. Még egy utolsó dolog, amit el kell intéznie, és aztán visszavonul, hogy békésen megpihenjen. Hát persze, hogy mindig ez a legnehezebb meló, amire meg kell találnia a megoldást.

Filmek, amikben ez volt: Hangya, Eredet

kaliforniai álom

Engem bizony átvertek a Kaliforniai álommal – miért nem működött a film, amiért mindenki odavan?

Hétből hét. Hét jelölésből hetet váltott Golden Globe-díjra a Kaliforniai álom című film, amely a mínusz húszban arra csábított, hogy üljek be, nézzem meg, ráadásul ennyi díj még valamennyi garancia is arra, hogy JÓ filmet látok a moziban. Nem így lett.

A cikk folytatását ITT találjátok.

7. A kutatónak senki sem hisz, az utolsó pillanatig

Hatalmas katasztrófa közeledik a Föld felé, amire már egy kutató is felfigyelt, és bizonyítéka is van. Szóval rántsuk meg a vállunkat, és tegyünk úgy, mintha csak bogaras lenne, és kitalálta volna az egészet. Persze csak egy ideig, ugyanis amikor beüt a baj, mindenki rögtön elhiszi neki a dolgot, csak akkor már ugye túl késő…

Filmek, amikben ez volt: San Andreas, Függetlenség napja

8. Várjuk ki a sorunkat, mielőtt megtámadnánk

Mi harmincan vagyunk, a főhős meg egyedül, de inkább várjunk a sorunkra, és egyesével próbáljuk megtámadni. Annyira jellegzetes, ugye? És azt gondolnánk, hogy ez már kiment a divatból a Jackie Chan-filmek óta, pedig tévedés. Legutóbb a Doctor Strange-ben is kiszúrhattunk egy jelenetet, amikor a két főhős egymással harcolt, miközben a többiek a háttérben ugrabugráltak.

Objektum doboz

Filmek, amikben ez volt: Doctor Strange

Ajánlott cikkek