Egyéb kategória

Szivárványszínek és cukiság a köbön – bevállaltam az unikornishajat

Rózsaszín, lila, sárga, kék. Ennyi színt egyszerre már nagyon régen viseltem magamon – pláne a hajamon! Unikornis témájú napunkon azonban arra vállalkoztam, hogy behódolok az internet egyik legőrültebb hajtrendjének, és kipróbálom, milyen az élet szivárványszínű unikornishajjal.

vous - 2017.03.16.
Szivárványszínek és cukiság a köbön – bevállaltam az unikornishajat

Az unikornismánia 2016-ban csúcsosodott ki, és gyakorlatilag futótűzként söpört végig az interneten. Nemcsak a szépségápolás összes területét hódította meg, hanem a gasztronómiát is. Megérkezett az unikornisköröm, az unikornistusvonal és az unikornishaj, valamint az unikornistorta és az unikornispirítós is.

A lényeg a lényeg, amelyik trend nevében benne volt, hogy unikornis, az menőnek számított – és annak számít még ma is. De adódik a kérdés: mégis mitől számít egy köröm vagy egy pirítós „unikornisnak”?

Attól, hogy látványos, szivárványszínű, csillogós, és csak úgy árad belőle a cukiság!

Nos, azért valljuk be, általában nem ezzel a négy szóval jellemezzük a hajunkat. Én viszont pont ezért akartam bebizonyítani azt, hogy bár a legtöbb nő valószínűleg ódzkodik a színes hajtól, valójában egyáltalán nem olyan rémisztő, sőt, szuper érzés egy kis színt vinni a hétköznapokba – szó szerint.

Szóval bevállaltam, hogy pár nap erejéig szivárványszínű unikornissá változom. És képzeljétek, imádtam!

Forrás:
Molnár Anikó

A célom az volt, hogy olyan unikornishajat készítsek magamnak, ami tényleg tetszik, és ami bár különleges és figyelemfelkeltő, mégsem sokkoló. Bevallom, ez a kihívás elején szinte lehetetlennek tűnt, a végeredményt látva viszont úgy gondolom, sikerült.

Az első és a legfontosabb kérdés az volt, hogy mégis milyen hajfestéket válasszak.

A következő néhány szempont volt nálam az alap:

  • jól látszódjon a színe az egyébként sötét hajamon;
  • maximum 5 hajmosás után jöjjön ki a szín a hajamból;
  • ne károsítsa, roncsolja a hajamat.

A tökéletes megoldást a hajszínező krétában láttam meg. Bár szőke hajon nyilván jobban kijönnek a színek, a sötét hajon is jól mutatott, a dobozán az áll, hogy 1–5 hajmosásig tart (nekem egy hajmosás után kijött), valamint állítólag a hajat sem roncsolja. Ezenfelül még nagy előnye volt, hogy

nem volt drága, 12 színt kaptam vele egyszerre, és a használata sem volt túl bonyolult.

Be kell nedvesíteni a színezni kívánt hajtincset, bedörzsölni a krétával, majd hagyni, hogy megszáradjon. Ez után érdemes jó alaposan átfésülni, majd a tartósabb eredmény érdekében hajvasalóval formázni.

Forrás:
Molnár Anikó

Először úgy gondoltam, hogy csak kétszínű lesz a hajam, aztán a festés közben megjött a kedvem, és még több színt ki szerettem volna próbálni.

Így történt, hogy a hajam életemben először négyféle színben pompázott egyszerre. Először persze fura volt, hogy színes a hajam, de a legnagyobb meglepetésemre nemcsak nekem, hanem másoknak is tetszett a változás.

Élveztem, hogy nem vagyok átlagos. Hogy ha csak pár napra is, de kiléptem a komfortzónámból, és bevállaltam valami olyat, amitől eddig féltem. Épp ezért nektek is azt tanácsolom, hogy ha ki szeretnétek próbálni a színes hajat, ne féljetek tőle! Ha nem tetszik, akkor csak annyi a dolgotok, hogy megmossátok a hajatokat, és az újra a régi lesz!

fekete

Problémák, amiket csak a fekete hajú lányok érthetnek igazán

„Tisztázzuk: természetesen fekete hajúnak lenni a világ egyik legkirályabb dolga – írta korábbi cikkében Emcsi, majd így folytatta: – Számomra a fekete haj az etalon, imádtam. Egy baj volt: festett fekete voltam. Ebből adódóan pedig voltak problémáim, olyanok, amiket igazán csak a fekete hajú lányok érthetnek.”

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek