Egyéb kategória

Táskák, amelyek azt hirdetik: mutasd meg, ki vagy, mutasd meg, mid van, és ne érdekeljen mások véleménye!

Egyre több olyan tervező, tervezőcsoport működik Magyarországon, akiknek nagyon fontos a fenntarthatóság, a tudatosság, az etikus elvek mentén történő tervezés. A müskinn egy három tagból álló fiatal csapat, amely táskákat és kiegészítőket tervez - legújabb kollekciójukban 90%-ban magyar alapanyagokat használnak fel.

vous - 2017.04.03.
Táskák, amelyek azt hirdetik: mutasd meg, ki vagy, mutasd meg, mid van, és ne érdekeljen mások véleménye!

Rakovszky Zsófi, Tóth Eszti és Szilárdi Noémi, a müskinn alkotói 2017 áprilisában mutatják be basic kollekciójukat, amelyre már lázasan készülnek. „Ez formavilág és anyaghasználat tekintetében is egységes lesz, sok szempontot figyelembe vettünk a tervezésnél. Az egész kollekciónkat a Self Love!, avagy az önelfogadás és ezáltal mások elfogadásának gondolatára építjük fel. A kollekció központi eleme egy kínai tigrismotívum” – meséli Zsófi.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

„Az egyik első modellünket egy átlátszó táskával leptük meg a fotózás után. Amikor legközelebb találkoztunk vele, elmesélte, mennyire imádja a táskát, bármit belerak, nem érdekli, ki mit lát, önbizalmat ad neki, önelfogadást jelent a számára. Az idei basic kollekcióval azt hirdetjük:

Mutasd meg, ki vagy, mutasd meg, mid van, és ne érdekeljen mások véleménye”

– mondja Eszti, miközben a fenntarthatóságra, a környezetvédelemre és a tudatosságra terelődik a téma.

„Természetes anyagokat és természetközeli színeket választottunk. 90%-ban magyar alapanyagokat használunk, amit nem volt egyszerű összehozni. Egy-két hónapos kutatás volt, mire megtaláltuk a megfelelő anyagokat” – mondja Zsófi.

„A táskák legkritikusabb alkatrészei általában a fém kiegészítők. Karabinereket itthon nem nagyon készítenek, illetve mindenki ugyanazt a kínai karabinert használja. Mi kitaláltunk erre egy megoldást és le is gyártatjuk. Az új kollekcióban már ezek lesznek” – mesélik.

Az általuk termelt szabászati hulladékot is igyekeznek felhasználni, de az egyik kedvenc újrahasznosított alapanyaguk a PVC-fólia, amit nagyon sok mindenre használnak: pénztárcákat, tokokat is gyártanak belőle.

Ide kattintva a teljes interjút elolvashatjátok.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek