Egyéb kategória

Ha pozitív energiákra vágytok, készítsetek szélcsengőt!

Míg mi a szélcsengőt csupán dekorálási céllal és persze hangja miatt alkalmazzuk az erkélyen vagy a kertben, addig a kínaiak ennél jóval tudatosabban használják már évezredek óta. A feng linget, vagyis a szélcsengőt anno egy úgynevezett futaku-harang előzte meg, amelyet a buddhista templomokban használtak először. Úgy tartják, hogy hangjukkal elűzzük a „mérgező nyilakat”, vagyis hatástalanítjuk a rossz csillagkombinációkat és felerősíthetjük a pozitív energiákat.

vous - 2017.04.06.
Ha pozitív energiákra vágytok, készítsetek szélcsengőt!

Üdítő fuvallat vs. orkán erejű szél – avagy széles spektrumú energiák

A feng szó szelet jelent, ami a feng shuiból már ismerős lehet számotokra, és amelyben a kínai mesterek több ezer éven keresztül figyelték meg – többek között – a szél energiáit is.

Kínai horoszkóp 2017 – Ez vár rátok a Kakas évében Nagy Melinda

Kínai horoszkóp 2017 – Ez vár rátok a Kakas évében

„A kínai asztrológia szerint a Kakas éve hivatalosan 2017. február 3-án 16 óra 35 perckor kezdődik. (Figyelem, az asztrológiai szolárév kezdete nem összekeverendő a holdújévvel!) Az év indulásának pillanatában a legmeghatározóbb üzenet a nap és az év oszlop között létrejövő úgynevezett Tükör konstelláció lesz, melyet a Jin Fém által uralt Kakas szimbólum kelt majd életre.”

A cikket a linkre kattintva elolvashatjátok.

Na de milyen is a jó szélcsengő, és hova érdemes felakasztani?

Ma már fából, bambuszból, fémből, üvegből és porcelánból is készítenek szélcsengőket, ezek pedig lehetnek üregesek és tömörek – emiatt hangjuk teljesen eltérő! Hogy részünkről melyikre esik a választás, az függ attól, hogy melyik a legesztétikusabb számunkra, illetve – nyilván – hogy milyen a hangja.

A szélcsengő a megnyugtatásunkat kell hogy szolgálja, ezért mindig próbáljuk ki, mielőtt hazavinnénk, nehogy a falra másszunk majd az egész napos csilingelésétől.

Ha nemcsak a hangjában gyönyörködnétek, de pozitív energiákat is bevonzanátok a segítségével, járjatok utána, hogy mikor, hova érdemes akasztanotok. Ha a munkában szeretnétek sikereket elérni, akasszátok északra.

Ha kedvet kaptatok, hogy egy kis csilingelés fűszerezze meg a mindennapjaitokat, készíthettek saját kezűleg is szélcsengőt. Én a napokban azon gondolkodtam, hogy mit csináljak azzal a rengeteg kulccsal, amiről már azt sem tudom, melyik zárhoz tartoztak, ezért úgy döntöttem, hogy új élettel ajándékozom meg őket, cserébe talán kaphatok tőlük némi pozitív energiát.

És ha már az energiák növelésén van a hangsúly, pár kristállyal is feldobom a szélcsengőmet. Mivel tudom, hogy az unakit nevű ásványnak számtalan jó tulajdonsága van, emellett nagyon szép is, pár darabot ezekből is felhasználtam a szélcsengőmhöz. Bár így nem érintkezem velük közvetlenül, mégis azt gondolom, hogy tudat alatt biztosan így is pozitívan hatnak majd rám.

Unakit

Epidot-földpát/unakit kristály – „a látomások köve”

  • Az ikrek csillagjegyűeknek és állapotosoknak kifejezetten ajánlott.
  • Gyógyító hatású, segít a betegségek utáni felépülésben, az öngyógyításban.
  • Jót tesz a májnak, hajnak és a bőrnek.
  • A homlokra téve állítólag erősíti a látomásokat és a spirituális fejlődést.
  • Erősíti a lelket és az önbecsülést, ezek mellett pedig lendületet ad.

Hogy milyen ásvány illik hozzátok a horoszkópotok szerint, azt a linkre kattintva megtudhatjátok.

Amire szükségetek lesz

  • keret, ág, gyűrű vagy egy befőttesüveg-tető – az alapnak
  • csengők és harangok
  • kötözők vagy vékony drót
  • kulcsok, kövek és egyéb fityegők
  • olló
  • festék
  • kalapács
  • szög

Forrás:
Hámori Zsófia

Elkészítése

  1. Fújjátok le a kulcsokat és a szélcsengő alapját festékspray-vel – ha szeretnétek –, majd hagyjátok száradni.
  2. Ha befőttesüveg fedelét használjátok alapnak, akkor készítsetek rá lyukakat, ahova majd befűzhetitek a „madzagokat”, és ahol majd fel tudjátok akasztani a szélcsengőt.

    Forrás:
    Hámori Zsófia
  3. Vágjatok le egyforma vagy akár különböző hosszúságú madzagokat/drótokat, majd az egyik felüket erősítsétek az alapra. Én a drót végére erősítettem egy ásványt, majd így húztam át a fedő lyukain keresztül.

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia
  4. Fűzzetek egyenként gyöngyöket vagy köveket a drótokra, majd erősítsétek rá a kulcsokat, harangokat és egyéb csilingelő fityegőket.

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia

A szélcsengőt mindig olyan helyre akasszátok, ahol sem ti, sem más nem ütközhet bele, vagyis nem akadályozza meg semmi a mozgását!

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

További DIY ötleteket itt találtok!

Ajánlott cikkek