Egyéb kategória

5 ok, amiért imádunk piacra járni

Mióta egyre több bevásárlóközpont nyílik, egyszerűbb megoldásnak tűnik gyorsan leszaladni a boltba, ha kell valami. Pedig piacon vásárolni sokkal jobb élmény, arról nem is beszélve, hogy rengeteg előnye is van!

vous - 2017.04.09.
5 ok, amiért imádunk piacra járni

1. Nagyobb választék, jobb minőséggel

Talán mondanom sem kell, de egy piacon a minőség mindig jobb, mint egy szupermarketben, ráadásul a választék is sokkal nagyobb. Mivel mindig friss áruk érkeznek, nem kell attól tartani, hogy a saláta holnapután már elkezd bebarnulni, sem pedig attól, hogy pont elvitték az utolsó darab citromot is.

2. Olcsóbb!

A boltokhoz képest néha pedig nem is kicsit! Valószínűleg sokat számít ilyenkor, hogy közvetlenül a termelőtől vásároltok, és az sem utolsó szempont, hogy közelebbről szállítják a zöldségeket, gyümölcsöket. Ez pedig azt jelenti, hogy a megfelelőbb minőség mellett a pénztárcátok is jól jár.

mojzes nóra piac

Tippek, hogyan vásároljatok zöldségeket úgy, hogy még időt, energiát és pénzt is spóroljatok

Drágultak az élelmiszerek, a zöldség különösen. Ehhez hasonló mondatokat sokszor hallhattunk anno Lenke nénitől is a Szomszédokban, de sajnos hiába telt el 20-30 év, az árnövekedés mit sem változott. A fizetések maradnak, az árak pedig csak nőnek és nőnek. Ez persze kiküszöbölhetetlen, de ha szeretnétek valamicskét spórolni a havi kajabüdzsén, adok pár tippet, amelyeket érdemes megfogadnotok.

A cikket IDE kattintva olvashatjátok el.

3. Kellemes hangulat

Amikor bemegyünk egy nagyobb szupermarketbe, általában senkivel sem beszélgetünk. Végigsétálunk a sorok között, kosárba tesszük, ami kell, és köszönünk a pénztárosnak – ezzel a kommunikáció többnyire véget is ér. Egy piacon azért sokkal barátságosabb a hangulat, az eladók kedvesek, beszélgetnek, és nem ritka, hogy ha gyakran tértek vissza ugyanoda, idővel ismerősi viszony is kialakul.

4. Nyugodtan kérdezhettek

Itt bármikor rákérdezhettek a termelőnél, hogyan termeszti a gyümölcsöket és zöldségeket. Ezáltal tudni fogjátok, mit érdemes megvenni, és tudatosan sokkal egészségesebb alapanyagokat tudtok vásárolni. Szintén pozitív, hogy általában a piacon azért magyar termékeket kaptok, leszámítva persze azokat, amik kifejezetten külföldön őshonosak.

5. A bolhapiac kincseket rejt

Persze nem csak élelmiszer piacon jó vásárolni; a bolhapiacok egyik szuper előnye, hogy ugyancsak olcsók, viszont olyan kincseket rejtenek, amilyeneket egy szupermarket polcain biztosan nem találnátok meg. Szerzőnk, Puha Andi egy cikkben már el is mesélte, milyen klassz dolgokat lehet itt találni.

Sztárszerzőnk, Takács Nóra is szívesen jár piacra. Már elindult új sorozata, a Norie Time Out, aminek videójában megnézhetitek, nála hogyan zajlik egy ilyen vásárlás.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek