Egyéb kategória

Ínycsiklandó húsvéti menü – pillanatok alatt

A húsvéti – és általában az ünnepi – sütés-főzés nem a gyorsaságról szól, de azért előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor jól jönnek a villámgyors megoldások – most ehhez adunk ötleteket!

vous - 2017.04.11.
Ínycsiklandó húsvéti menü – pillanatok alatt

Aki igazi főtt sonkával és házi fonott kaláccsal szeretne húsvétolni, annak időt kell rá szánnia, nincs mese. Maga a sonka is órákig fő, igaz, sok dolog nincs vele. A kelt tésztától pedig nem sajnálhatjuk el a kelesztési időt, ha könnyű, foszlós kalácsra vágyunk. De nem lehetetlen húsvéti menüt összeállítani ripsz-ropsz ételekkel: nézzük, mik a lehetőségek!

húsvéti kalács

Az igazi foszlós, illatos házi kalács titka

„Ünnepi alkalmakkor alapételünk, a kenyér kaláccsá változik: a kenyértészta tojással, vajjal, tejjel gazdagodik, sőt, gyakran kerül bele mazsola, dió, mák, vagy a sósabb változatoknál sonka, medvehagyma. A húsvéti asztalról elmaradhatatlan, a házi az igazi, amihez mutatunk is egy alapreceptet.”

Sonkatekercs és saláta

Ha jóféle szeletelt sonkát vásárolunk, mégiscsak kerül sonka az asztalra, amit megtölthetünk klasszikusan tormakrémmel, de akár sajtkrémmel, körözöttel is. Mellé pedig készíthetünk egy majonézes-medvehagymás krumplisalátát, majonézes tojássalátát vagy minden hidegtál örök kedvencét, egy finom franciasalátát, de akár ezekkel is megtölthetjük a sonkaszeleteket.

Töltött tojás

Tojás nélkül elképzelhetetlen a húsvét, a töltött tojás pedig gyorsan és nagyon változatosan elkészíthető. A főzési idő 10 perc, közben előkészíthetjük a hozzávalókat és egy salátát, majd újabb 10 perc, mire kikeverjük a tölteléket, és betöltjük a tojásokat. Sokféle módon ízesíthetjük, akár medvehagymás, akár currys vagy akár mediterrán változatban is!

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek