Egyéb kategória

13 Reasons Why – egy új Netflix-sorozat, amit muszáj látnotok

Ha már láttátok a The Walking Dead évadzáróját, és fogalmatok sincs, mit nézzetek a Trónok harca premierjéig, mutatok egy sorozatot, ami most hatalmas siker külföldön. És nem véletlenül.

vous - 2017.04.12.
13 Reasons Why – egy új Netflix-sorozat, amit muszáj látnotok

A Netflix mostanában csak úgy bravúrozik, ha sorozatokról van szó. Ők hozták el a Szívek szállodája folytatását, nekik köszönhetjük a Stranger Thingst, és most a 13 Reasons Whyt is. Néhány embernek ismerős lehet a történet, ugyanis korábban már megjelent könyvben, 13 okom volt címmel.

Érdemes adnotok neki egy esélyt, ugyanis kifejezetten érdekes sorozat. Tipikusan az, amit elkezdtek nézni, és azon kapjátok magatokat, hogy fel sem keltetek az ágyból, és már a negyedik epizódnál tartotok. A sztori főszereplője Hannah Baker, egy középiskolás lány, aki öngyilkos lesz. De miért dönt úgy egy szép, okos, tehetséges lány, hogy elveszi a saját életét? A szülők egyáltalán nem értik, az iskolatársak szintén értetlenül állnak előtte. Leszámítva néhány embert.

Objektum doboz

A lány, mielőtt meghalt, hangfelvételt készített, amiben elmeséli, ki az a 13 ember, aki miatt végül elvette saját életét. Ezeket a kazettákat aztán továbbküldte nekik, így ezen keresztül ismerhetjük meg Hannah életét. Szemtanúi leszünk átverésnek, baráti árulásnak, bántalmazásnak, és annak, hogy mennyire sokat tudna számítani, ha az emberek kicsit jobban odafigyelnének a másikra.

A sztori 13 részen keresztül zajlik, és annak is érdemes megnézni, aki olvasta könyvben – a végét ugyanis megváltoztatták. A sorozat készítésében egyébként még Selena Gomez is részt vett mint producer, sőt, még egy közös tetoválást is csináltatott a szereplőgárdával. A minta a depresszió szimbóluma, és céljuk, hogy erre a nagyon fontos betegségre felhívják a figyelmet.

Mivel nem szeretnék spoilerezni, hiszen úgy nem sok értelme lenne megnézni, így inkább megmutatom az előzetest.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek