Egyéb kategória

5 tipp, hogy hova menjetek kirándulni a napokban

Ha kicsit kikapcsolódnátok, szép helyre vágytok, sétálnátok vagy bicikliznétek egy jót, piknikeznétek, vagy csak élveznétek a napsütést a természet lágy ölén, adunk pár tippet, hogy hova érdemes ellátogatnotok, ha egy kicsit kiszabadulnátok a városi nyüzsgésből. Szubjektív top 5-ös listánk következik.

vous - 2017.04.17.
5 tipp, hogy hova menjetek kirándulni a napokban

Hogy hova érdemes ellátogatnotok ősszel, arról Eszter írt már nektek korábban, ezt a listát pedig kiegészíteném egypár olyan helyszínnel, amelyek tavasszal még lenyűgözőbbek!

erdő

Kihagyhatatlan magyarországi erdők, ahol még idén ősszel érdemes kirándulnotok

„Ha egyszer könyvet írok, valószínűleg nem a mérsékelt égövi erdőket vagy az almát választom témának, pedig mindkettőt rajongással szeretem. Ráadásul mindkettőnek ősszel van igazán szezonja.”

Eszter és a VOUS-lányok ajánlóját a csodálatos magyarországi erdőkről a linkre kattintva olvashatjátok.

Váci Ártéri Tanösvény

Korábban már ajánlottam nektek a váci tanösvényt, ahol a víz, a fák, a virágok és a madarak hada teljesen elvarázsol mindenkit, aki egyszer odalátogat. A látvány kihagyhatatlan, a tanösvény pedig nagyon könnyen megközelíthető gyalog vagy biciklivel. Melegen ajánlom mindenkinek, aki sétálna egy jót a friss levegőn, vagy akár hobbifotósként szívesen készítene pár remek képet.

Forrás:
Instagram

Alcsúti Arborétum

Ez a legújabb kedvencem! Tavasszal kifejezetten gyönyörű, de az év szinte bármely szakán lenyűgöző látványt nyújthat számunkra. Kora tavasszal a hóvirágokért, késő tavasszal a nárciszokért, boglárkákért, nyár elején a világító szentjánosbogarakért, ősszel pedig a csupaszín fákért érdemes leutazni ide.

Forrás:
Mojzes Nóra

Tatai Fényes Tanösvény

Legutóbb ősszel jártam itt, de már most izgatottan várom, hogy újra tegyünk egy sétát ebben a mesés természetvédelmi övezetben. A láp fölött végigfutó fapallókon sétálni legalább annyira lenyűgöző, mint a váci tanösvényen, igaz, kicsit többet kell hozzá autókázni, de ha már ellátogattok ide, egy kis kitérővel érdemes tenni egy sétát a tatai (Öreg-) tó körül is. Sőt onnan nem messze található a Bokodi-tó is, amiről Anna írt már nektek korábban. Ha ide látogattok, egész napos programra számítsatok, és ne felejtsétek otthon a fényképezőgépet, mert megállás nélkül kattintgatni fogtok – ezt garantálom!

Forrás:
Mojzes Nóra
bokodi tó

A lebegő falu, és a tó, ami idén fagyott be másodjára – Fotósorozat a Bokodi-tóról

„Biztosan hallottatok már a magyarországi lebegő faluról, aminek már az egész világ a csodájára jár. Videoklipek, filmek és reklámok szereplője a Bokodi-tó, én pedig 15 percre lakom tőle. Ennek ellenére még csak kétszer voltam fényképezni a környékén, ezúttal az erről készített sorozatot mutatom be nektek, és persze mesélek is a helyről.

Tisza-tavi Ökocentrum

Ha esetleg többnapos kikapcsolódásra vágytok, a Tisza-tavi Ökocentrum lesz számotokra a befutó. A szabadidőparkban rengeteg programmal várnak titeket egész nap. Többek között a tájház, a Tutajos-tó vízi játszótér, szabadtéri állatbemutatók, csónaktúrák és a Tisza-tavi kishajós kirándulás.

Forrás:
Mojzes Nóra

Füvészkert

Ha nem hagynátok el a fővárost, irány a Füvészkert, vagyis az ELTE botanikus kertje! Egy rövid séta, egy kis piknik, és az áprilisban megrendezett Sakura ünnep – vagyis a cseresznyevirágzás –, illetve a mesés pálmaház nyújthat remek szórakozást számotokra.

Forrás:
Facebook / ELTE Füvészkert / Demeter Károly

Kapcsoljatok ki!

2016 legkelendőbb workshopjai a VOUS-lányok szerint

A legjobb workshopok, amikkel kikapcsolódhattok, tanulhattok, alkothattok, és akár önbizalmat is növelhettek

„Az alkotás kiegyensúlyozottá tesz, javítja a közérzetet és növeli az önbizalmat!” – olvasható a Medence Csoport alkotóműhely oldalán, amivel mi száz százalékig egyetértünk. De nem csak az önbizalom növelése miatt érdemes ám alkotni! Egy jó workshopon számtalan dolgot elsajátíthattok, jól szórakozhattok, kikapcsolódhattok, új embereket ismerhettek meg, és újabb és újabb mesés, saját kézzel készített tárgyakkal lehettek gazdagabbak.

Ajánlott cikkek