Otthon

Okosan a konyhában: menütervezés, amivel időt, pénzt és bosszúságot spórolhatunk

A menütervezés elsőre furának tűnhet, valójában azonban egy nagyon praktikus módszer arra, hogy időt és pénzt spóroljunk, egészségesebben étkezzünk, kevesebbet pazaroljunk, ne vegyünk meg felesleges dolgokat, és kevesebbet bosszankodjuk. Mindezt hogyan? Egy okos táblázattal és egy kis tudatossággal!

vous - 2017.04.25.
Okosan a konyhában: menütervezés, amivel időt, pénzt és bosszúságot spórolhatunk

Mindenkivel előfordult már, hogy hirtelen nincs semmi vacsoraötlete, vagy épp üres a hűtő, és a méregdrága kisboltban kell pótolni a hiányzó alapanyagokat, vagy annyira farkaséhes a csapat, hogy a nem túl pénztárcakímélő ételrendelés tűnik a legjobb megoldásnak…

Az is ismerős, amikor a hirtelen impulzusból megvásárolt étel addig kallódik a hűtőben vagy a kamrapolcon, amíg végül elveszti csábító jellegét, és landol a kukában. Ezek ellen mind tökéletes megoldás a heti menütervező, amit mindenki saját igénye és ízlése szerint szabhat magára vagy családjára.

Egy kis rendszert és tudatosságot visz a mindennapokba, elképesztően megkönnyíti a hétköznapok rutinját!

konyha

Ne nehezítse semmi a kreativitást – szuper konyhai trükkök, amelyeket érdemes ellesni

Sok konyhai művelet macerás és időigényes, ami nehezíti a főzést és a konyhai kreatívkodást, ráadásul mindenkinek megvannak a maga démonai: kinek a mosogatás, kinek a krumplipucolás vagy épp a kamra rendben tartása.

Mindent nem tudunk megúszni, de nem árt néhány trükköt ismerni, mutatunk ötletes és hasznos furfangokat!

Első lépésben érdemes felírni azokat az ételeket, amelyeket kedvelünk és gyakran fogyasztunk. Jöhet ide minden, amit mi magunk szoktunk főzni, és legyen köztük néhány olyan is, ami nagyobb adagban megfőzve akár 2-3 napig is kitart – így lesznek olyan napok is, amikor főzni sem kell.

Ilyen például a bableves vagy a gulyás, egy nagyobb darab egyben sült hús is, amit egyik nap főzelékkel, másik nap salátával tudunk tálalni, harmadnapra pedig felaprítva és összepirítva egy gyors gíroszvacsorának tudunk prezentálni. A lista folyamatosan bővíthető!

Forrás:
Depositphotos

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek