Egyéb kategória

Egy könnyed csajos ital spiccesen spritzcel: 3 isteni gyümölcsös fröccs

A jó idő közeledtével újra eljön a fröccsözések ideje, mert koccintani kell, és a melegben azért nem árt, ha inkább frissít, mint bódít az ital. A jó fröccs vagy spritz önmagában is tökéletes ital, de gyümölcsökkel egy kicsit csavarhatunk rajtuk, és így csajosabbá is tehetjük gyöngyöző kedvencünket.

vous - 2017.04.29.
Egy könnyed csajos ital spiccesen spritzcel: 3 isteni gyümölcsös fröccs

Egy kis bor és szóda, és máris kész a gyöngyöző, kívánatos ital, ami jéghidegen az igazi, jól behűtött szódával, jófajta borral, legyen az fehér, rozé, de még akár vörös is. A jó bor nem kikerülhető, lőréből sosem lesz jó fröccs. Nem kell drága csúcsborokra vagy borkülönlegességekre gondolni, de tiszta, friss és könnyed legyen, akkor már nagy baj nem lehet.

A fröccs azért is volt hosszú ideig lenézett ital, mert vizezték…

Szerencsére ma már újra divat a fröccs, és egyre népszerűbbek a gyümölcsös változatok is. Rendben, ezek inkább csajos italnak vannak elkönyvelve, de legyen, ki bánja? Az almafröccs, a bodzafröccs és az epres rozéfröccs akkor is kedvencünk marad. 

600

Fontos!

A gyümölcsös fröccs becsapós jószág, itatja magát, de ne feledkezzünk el arról, hogy nem szörp: van alkoholtartalma, és könnyen a fejbe is száll, egyrészt mert szénsavas, másrészt azért, mert a magasabb cukortartalom könnyebben a fejbe nyomja az alkoholt.

Bodzafröccs

Száraz fehérborral a legfinomabb, amit illatos bodzaszörppel és szódával keverünk. Az arányok nagyban függenek a bodzaszörp sűrűségétől, és persze a fröccsnél is mindenkinek más a kedvenc aránya. Szörpös, édeskés, nagyon kellemes ital.

Forrás:
Depositphotos

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek