Sós karamell fagyi

A legcsajosabb desszert: isteni karamellfagyi egy kis csavarral

Aki kóstolt már sós karamellt, tudja, hogy az egyik legizgalmasabb finomság, és szó szerint függőséget okoz. Aki még nem kóstolta, épp itt az ideje, hogy megtegye: nem fog csalódni!

Bár elsőre bizarrnak tűnik az ötlet, már miért kellene sózni a karamellt, hiszen éppen az a lényege, hogy édes... De a sós karamell is édes, a só nem érződik elsőre, hanem egy nagyon jó kis ellenpontot ad a pörkölt cukornak, kiteljesíti és izgalmassá teszi.

Önmagában persze nagyon tömény a karamell, de egy krémes fagyiban istenien finom!

Igazi csajos nyalánkság a karamellfagyi, ami egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk, és még fagyigép sem kell hozzá ahhoz, hogy igazán selymes és krémes legyen. 

eper fagyi

Döbbenet: ezek a valaha volt legfurcsább fagyiízek 

Ha nyár, akkor fagyi. Bár én télen sem rettenek vissza, hogy a mélyhűtőbe nyúljak egy kis nyalánkságért. Na, mindegy, nyár van és ez abszolút fagyiuralmat jelent. Csoki, vanília, hmmm...

Nekem ezek túl klasszikus ízek, így ezért mindig a különlegességeket keresem a fagyispultban.

Megfelelő alapanyagokat kell választani, illetve egy elektromos habverőt bevetni, hogy könnyű és habos, ugyanakkor sűrű textúrát kapjunk, ami a fagyasztás alatt is megőrzi állagát. Ehhez mascarpone, tejszín és sűrített tej megfelelő arányú keverékére van szükség, amit egyébként nemcsak karamellel, hanem bármilyen ízzel gazdagíthatunk, és igen egyszerűen gyárthatjuk a krémes házi fagyikat.

A karamellfagyi gyakorlatilag elronthatatlanul egyszerű, egyetlen ponton kell csak nagyon figyelni, ez pedig a cukor karamellizálása: készítés közben ne hagyjuk magára, legyünk résen, mert egy pillanat is elég, hogy túlpiruljon, tönkremenjen. Az illat és a szín, valamint az állag elárulja, mikor jó, de videónk is segíthet ebben.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
depositphotos