Lélek

Szerelem az, amikor a tiétek a világ legkisebb kanapéja, de ti pont elfértek rajta

Költők, írók, festők, fotósok próbálják meg elkapni és formába önteni azt, hogy milyen a szerelem. Miből áll, mi a definíciója, mi kell hozzá? Most én is megpróbálom definiálni nektek, a saját magam módján.

vous - 2017.05.14.
Szerelem az, amikor a tiétek a világ legkisebb kanapéja, de ti pont elfértek rajta

Puung illusztrációi mesések. Imádom az Instáját, mert amikor közzétesz egy újabb illusztrációt vagy animációt a szerelemről, akkor azon kapom magam, hogy vigyorgok, mint egy idióta, és a saját emlékeimre gondolok. Ebben rejlik Puung képeinek varázsa, hogy egyszerűen meg tudja ragadni azokat a pillanatokat, amelyek a szerelem sava-borsát adják. Azokat, amelyeket ha átéltek, akkor arra gondoltok:

Igen… szóval ez a szerelem.

Azért is szeretem Puung képeit, mert megihletnek, és arra késztetnek, hogy szavakba öntsem azt, amit látok. Szóval jöjjön egy kis Puung meg egy kis én, felváltva.

Jelenetek a szerelemből

Objektum doboz

A szerelem az, amikor csak fekszetek a frissen bevetett ágyon. Azon az ágyon, amit az érkezése előtt simítottál egyenesre, ahogyan az anyukád tanította, hogy egy ránc se legyen rajta. Azelőtt meg leszedted a frissen mosott ágyneműt a szárítóról, és miközben rajta fekszetek, arra gondolsz, hogy végig, amíg beszívtad a lila öblítő illatát, erre a pillanatra gondoltál, erre vágytál annyira.

Arra, hogy így fekszetek egymással szemben, épp csak az alkarotok háta ér össze egy leheletnyit. Besüppedtek a takaróba, és csak egymást nézitek az ujjhegyeitek fölött. Látjátok a másik minden rezdülését, ahogyan megrebben a pillája, ahogyan remeg az orrcimpája, ahogyan emelkedik és süllyed a mellkasa, és ahogyan lüktet a nyakánál az ér.

Megszámoljátok a másik szeplőit, és az apró zöld pöttyöket a barna íriszében. 

Arra gondoltok, hogy ne mozduljon se szellő, se a másik, se ti, se a macska. Nehogy bármi megtörje ezt a csendes jelenlétet. Nehogy ez a pillanat valamitől összerezzenjen és elillanjon, mint az ág reccsenésétől a riadt őzgida.

Objektum doboz

A szerelem az, amikor olyan apró okok miatt, mint egymás párnával való szétütlegelése, levetitek a vállatokról a világ összes súlyát. Az egész úgy kezdődik, mintha beszivárogna közétek a nevetőgáz. Alattomosan támad, majd egyre jobban elhatalmasodik rajtatok. A test testhez ér, bőr bőrhöz ér, vágóképek szintjén érzékelitek a világot.

Sikítoztok, mint akit nyúznak, de nem fáj semmi, aztán csak álltok egymással szemben, és csak nevettek, fogva az oldalatokat sírva. Nevettek, de ha bárki kérdezné, nem tudnátok megmondani, hogy miért, csak röhögve közölnétek a szállingózó tollakra mutogatva, hogy hullik a hó.

Objektum doboz

A szerelem az, amikor a Konyhatündérek Szövetsége kitagad a konyhából, de ti elszántan nekiálltok sütni, mert a szerelem a leghígabb tésztát is összetartja. Ha kell, akkor levakarjátok a tészta leégett részeit, ha kell, kiebrudaljátok a macskát, nehogy megegye a megmaradt, hasznosítható részt. És még ha szénné is ég a tészta nagy része, olyan nem létezik, hogy az ép darabból ne faragjatok ki egy ehető, szív alakú sütit.

Objektum doboz

A szerelem az, amikor a tiétek a világ legkisebb kanapéja, de ti pont elfértek rajta. Szerelem az, ha a kanapén ér a valaha volt legrosszabb rémálom, amitől előjön a fogcsikorgásotok, mert annyira hadakoztok a démonok ellen. Szerelem az, ha a fogcsikorgásotokra felkel a másik, és alaposan, szorosan átölel, hogy beszálljon a harcba.

Objektum doboz

A szerelem az, amikor filmszerű jeleneteitek vannak. Hazugság, hogy a filmek illúziók. Mindenhol vannak ablakok, ablakpárkányokkal, ahol felolvadtok egymás csókjában. Legfeljebb kisebb, kopottasabb, koszosabb. Mindenhol van olyan zene, ami közös, legfeljebb nem mindenki ájul el tőle. Mindenhol akad egy korty pezsgő, csak van, aki sörnek hívja, vagy energiaitalnak. Mindenhol szól szerenád, csak valakinek ez a közös olvasás vagy a közös PC-játék, vagy csak egy szó.

A szerelem az, ami a hétköznapi pillanatokat is filmszerűvé varázsolja.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.