Egyéb kategória

DIY kép, ami sötétben is dekorálja az otthonotokat!

Odáig vagyok a foszforeszkáló és fluoreszkáló festékekért. Segítségükkel készítettem már lámpabúrát, ékszereket, sőt falat is festettem már velük. Csillag napunkon pedig arra gondoltam, készítek nektek egy csillagos DIY képet, ami nappal is és éjjel is dekorálhatja a falatokat vagy polcotokat!

vous - 2021.10.04.
DIY kép, ami sötétben is dekorálja az otthonotokat!

Elkészítése pofonegyszerű, a világító – foszforeszkáló és fluoreszkáló – festék használata úgyszintén. Mindenképpen tegyetek vele egy próbát, mert szinte bármit lekenhettek vele, látványa pedig biztosan kihozza belőletek a gyermeki éneteket!

Foszforeszkáló matricák a hálószobába? Tippek örök gyerekeknek Mojzes Nóra

Foszforeszkáló matricák a hálószobába? Tippek örök gyerekeknek

Nincs az a gyerek vagy felnőtt, akit ne nyűgöznének le a foszforeszkáló, fluoreszkáló kiegészítők, festékek, matricák. Ezek láttán újraélhetjük a gyerekkorunkat, olyan, mintha hirtelen egy mesevilágba csöppennénk. Gondoljatok csak az Avatar című film egyik jelenetére, amikor világít az erdő, és benne minden apró futurisztikus kis lény. Ha szívesen becsempésznétek az otthonotokba ezt a sejtelmes látványt, segítünk!

Amire szükségetek lesz

  • alap (karton, falap)
  • sötétben világító vizes alapú akrilfesték
  • ceruza
  • vonalzó
  • matt akrilfesték (több színben)
  • ecset
  • strasszok
  • ragasztó
  • csipesz

Forrás:
Hámori Zsófia

Elkészítése

  1. Fessétek le az alapot. Én, mivel egy csillagos esti égboltot szerettem volna készíteni, fekete és sötétkék festéket használtam. Először kékkel, majd feketével kentem le a kartont úgy, hogy kicsit átmenetes hatású legyen.

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia

     

  2. Amikor megszáradt, rárajzoltam a csillagképeket, majd a csillagokat kijelöltem egy-egy pötty világítófestékkel. A festékpöttyökbe pedig strasszokat ragasztottam, így sötétben a világító festék jelöli ki a csillagokat, míg napfényben a strasszok.

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia

     

    Forrás:
    Hámori Zsófia

     

  3. Végül, hogy jobban látszódjon a Kis és Nagy Göncöl, a csillagok közé vonalakat húztam a festékkel. Megvártam, míg megszárad, majd feltöltöttem egy lámpa alatt, és voilà!

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia

    Forrás:
    Hámori Zsófia

További DIY-ötleteket a linkre kattintva találtok!

Ajánlott cikkek