Egyéb kategória

Környezetbarát napszemüvegek magyar márkáktól

Mivel végre itt a strandidő és a nyár, a napszemüvegvásárlás is aktuális. Nézzetek szét olyan magyar márkáknál, amelyek a fenntarthatóságot, a környezet védelmét, a kézi megmunkálást és a magas minőséget tartják szem előtt. (Szem előtt, értitek!)

vous - 2017.06.05.
Környezetbarát napszemüvegek magyar márkáktól

Concept Eyewear

A szemüvegek és a napszemüvegek egy budapesti manufaktúrában készülnek. A márka odafigyel a természetes, környezettudatos anyagok használatára, és igyekeznek minél kevesebb gyártási hulladékot termelni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

600

Így válasszatok az arcformátokhoz illő napszemüveget!

Sok mindentől függ, hogy jól áll-e a választott napszemüveg. A lencse és a bőrünk színe mellett az arcforma sem elhanyagolható, sőt! Egyáltalán nem mindegy, hogy ovális, szív alakú, szögletes, hosszúkás vagy kerek arcformával áldott meg minket a sors.

A tökéletes napszemüvegre vágytok? A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Forma

Ha az előbbi márkánál a stílus állt hozzám nagyon közel, akkor a Forma esetében egyértelműen a vegán szellemiség és a 3D technológia, amellyel teljesen a ti arcotokra szabják a keretet. Nekem például kicsi fejem van, a legtöbb szemüvegkeret nagy, ami meg nem nagy, az valahol szorít (például a fülem mögött, többszöri állítás után is). Itt azonban 3D szkenneléssel digitalizálják a fejformátokat, a választott keretet méretre igazítják és úgy alakítják, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Majd jön a 3D nyomtatás a hiperkönnyű bioműanyagból.

Volt szerencsém felpróbálni egyet, hát tényleg nem lehet érezni, hogy a fejeteken van. Mivel a szemüveget nyomtatják, így pont annyi alapanyagot használnak fel, amennyire valóban szükség van. Szinte nem is keletkezik gyártási hulladék. És mi az a bioműanyag? Takarmánykukoricából készített, biológiailag lebomló műanyag.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Moonshades

A tökéletes fesztiválnapszemüveg címet is kiérdemelnék a magyar márka parafából készített napszemüvegei, ugyanis törhetetlenek, fent maradnak a vízen, ráadásul egyediek. Ami pedig az én szívemet még jobban megdobogtatja: a keretek alapanyaga a parafadugók gyártása során keletkezett gyártási hulladék, azaz parafaforgács. A napszemüvegek örök garanciásak, de természetesen nem minden esetben jár a garanciális javítás, ennek járjatok utána a honlapjukon.

További márkákkal megismerkedhettek a blogomon, ahol csak és kizárólag a fenntartható és etikus divatról írok. KATT ide!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

600

Fontos!

Ezeket a márkákat csak a honlapjukon vagy a Facebook-oldalaikon közzétett leírás alapján ajánlom, és bízom benne, hogy tényleg környezettudatos, fenntartható szellemben alkotó, etikus, fair trade brandekről van szó. Mielőtt megveszitek bármelyik napszemüveget, vegyétek fel a kapcsolatot a céggel, kérdezzétek meg, ki és milyen körülmények között készítette az adott darabot, honnan érkezik az alapanyag. Legyetek kíváncsiak, és ha nem tetszenek a válaszok, inkább keressetek olyan márkát, akitől szívesen vásárolnátok.

Ajánlott cikkek