Egyéb kategória

Ha beüt a klímapara az irodában: van olyan megoldás, hogy mindenkinek jó legyen?

Határozottan beköszöntött a légkondis időszak. Egyesek örülnek, hogy nem kell az irodában is izzadni, míg mások bosszankodnak, mert az egészségkárosító hatása mellett nem szeretnének fagyoskodni. Mi a helyes etikett ilyenkor a munkahelyen, az irodában?

vous - 2017.06.06.
Ha beüt a klímapara az irodában: van olyan megoldás, hogy mindenkinek jó legyen?

A légkondiparának elejét lehetne venni a helyes kommunikációval, ez azonban nem mindig történik meg. Az önkényes le- s felkapcsolgatás nemcsak bosszantó, de komoly egészségügyi problémákat is okozhat. 

Mit lehet tenni, ha egyesekről folyik a víz, mások meg szenvednek? Mint oly sok minden, ez a téma sem fekete vagy fehér, helyes vagy rossz megoldás nem létezik, viszont fontos, hogy szem előtt tartsuk mások érdekeit is. Talán a legegyszerűbb, ha megállapodunk egy időkorlátban, ami kellemesre hűti a szobát, majd kikapcsoljuk. Vagy nem.

A téma egyébkét korántsem bagatell, DIY-királynőnk, Mojzi komolyan megküzdött a klímával és annak egészségkárosító hasásaival.

„Sajnos nekem hiába van sokszor melegem, nem bírom a légkondit, sem pedig a ventilátort.

Kaptam már így többször vesegyulladást és fülgyulladást is. Plusz a szemem is sokszor kikészül ezektől, nem beszélve az allergiámról.

Lehet, én vagyok nyámnyila, és biztosan idegesítő, amikor mások meggyulladnak, de én nem szívesen kockáztatom meg , hogy kórházba kerüljek egy kis hideg fuvallat miatt.”

iroda

Irodadizájn a lakásban, lakásdizájn az irodában – hatékonyság, kényelem, hogy öröm legyen a munka

Az otthonunk a munkahelyünk, a munkahelyünk pedig már kikapcsolódást is nyújt(hat). A határok elmosódni látszanak, mióta gyakorlatilag egy laptoppal a kezünkben szinte bárhol dolgozhatunk – persze ha van a közelben wifi. De nem csak a mobilitás miatt nem különül el ez a mezsgye. Hogy miért is történik mindez, milyen egy jól működő home office, és milyen a dolgozóbarát iroda, most eláruljuk nektek, hogy bárhol is legyetek, minél hatékonyabban tudjatok majd dolgozni!

Mojzi a kánikulában sem párolog el, vízspricnivel fújja le magát az irodában, ezt bátran ajánlja másoknak is!

Andira sincs jó hatással a klíma, de ő tűri.

„Kellemes tud lenni a légkondi, de

nekem a szemem ki tudja készíteni, és simán megfázok nyáron tőle.

De panaszkodni nem szoktam, ki szoktam bírni. Meg én aztán tényleg rühellem a meleget” – mondja Andi.

Fotósunk, Ancsa egy igazán diplomatikus megoldást javasol a klímaparára.

„Szerintem a legtutibb megoldás az, hogy

akkor kell lehűteni a szobát, amikor nincs bent senki, azaz a munka kezdete előtt 2 órával – már ahol tud ilyet a kütyü.

Ahol meg nincs ilyen opció, ott meg be kell kapcsolni fél-fél órára. Addig meg aki nagyon érzékeny rá, elmegy kávézni/ebédelni stb. Így talán béke van.”

Segítsetek nekünk: mit lehet tenni, ha beüt a klímapara?

Ajánlott cikkek