Sorozat az új film

„Netflix nélkül nem élet az élet” – 6 +1 dolog, ami minden sorozatfüggőre igaz

A Netflix óta virágkorukat élik a sorozatok. Annyi, de annyi izgalmas történet közül választhattok, ezért nem csoda, ha könnyen a rabjává váltok. De honnan tudjátok, hogy sorozatfüggők lettetek?

Bevallom, én is odavagyok a sorozatokért. Sokszor kapom meg, hogy én bizony függő vagyok, ami eleinte nagyon zavart, de most már büszkén vállalom! Na jó, mondhatjuk úgy is, hogy elfogadtam. Elvégre mindenkinek szüksége van a bűnös élvezetekre... És bár néha túlzásokba esek, összességében azért nem olyan rossz dolog ez. Szóval csajok, ne ijedjetek meg, ha rátok is igazak a következő állítások, csak annyit mondok:

Üdv a sorozatfüggők világában!

1. Külvilág kizárva

Ha sorozatot néztek, szinte nem létezik más rajtatok és az épp aktuális részen kívül? Együtt örültök a szereplőkkel és persze felháborodtok, ha valakit épp igazságtalanság ér. Eddig még nem is lenne baj, de ott már azért előfordulnak gondok, ha a nap további részében is csak arra tudtok gondolni, hogy mi is történt a Trónok harca legújabb részében...

Objektum doboz

2. Sorozatok száma: végtelen

Már nem is tartjátok számon, hány sorozatot néztek jelenleg, ahhoz ugyanis itt kellene ülni egy jó darabig! De hát mit csináljunk, a legjobbakat egyszerűen muszáj látni.... igazam van? De persze ennek jó oldalai is vannak: a barátaitok legalább mindig tudják, kihez forduljanak, ha valamilyen újdonságra vágynak. Hiszen biztos, hogy ti képben lesztek, és tudtok valami szuper dolgot ajánlani nekik.

Objektum doboz

3. Egy nap = egy évad

Tegyétek a szívetekre a kezeteket: biztos veletek is előfordult már, hogy annyira belemerültetek legújbb kedvenceitek kalandjaiba, hogy egyhuzamban néztétek meg az összes fellelhető részt. Szerencsésebb esetben csak egy évadról beszélünk, de jaj nektek, ha épp régebbi sorozatra bukkantatok...

Objektum doboz

4. Bárhol, bármikor

Ha pedig már az egymás után ledarált részekről van szó, azt is érdemes megemlíteni, hogy gyakran bizony nem csak a kedvenc kanapénkon fordulunk a sorozatok örömteli világához. Várakozás közben a buszon, akár a melóban az üres órákban (nem szép dolog, tudom, tudom!), ha nem épp a legfrissebb epizódhoz vagytok odaragadva, akkor szorgosan csekkoljátok, mi a helyzet a forgatáson, a színészekkel, a legfrissebb extra jelenetekkel. Egyszerűen sosem elég belőle!

Objektum doboz

5. Az a bizonyos baráti kör 

Az is elég árulkodó lehet, hogy milyen barátokkal veszitek körbe magatokat. Hiszen nincs is jobb érzés, mint kibeszélni a csajokkal a legújabb részeket, vagy az érthetetlen csavarokat a legújabb epizódok végén, ugye? Szóval, ha a barátaitok is odavannak a sorozatokért, akkor esélyes, hogy ti is veszélyeztetettek vagytok.

Objektum doboz

6. Kedvenc sorozat? 

Ha valaki megkérdezi, hogy mi a kedvencetek, csak sokatmondóan elmosolyodtok. Ugyan már, ki tudna kiválasztani egyetlenegyet? 

Objektum doboz

+1. A szomorú vég

Ismerős az érzés, amikor hosszú évadokon keresztül követitek kedvenceiteket, drukkoltok, hogy végre szerelem szövődjön a két főhös között, és eljöjjön a várva várt happy end, de aztán amikor sor kerül a befejezésre, már korántsem vagytok olyan boldogok? Hiszen VÉGE! És mit fogtok csinálni a finálé után? Tuti, hogy soha többé nem láttok ilyen jó sorozatot! Persze ez a gondolat egészen a következő kedvencetekig tart csak...

Objektum doboz

Ugye, csajok, ti is átérzitek a helyzetet?

életem filmje

Függők vagyunk mind, és még csak nem is tagadjuk – avagy a sorozatok addiktív hatásai

A sorozatok napjainkban aranykorukat élik. Gyakorlatilag nincs a környezetemben olyan ember, aki ne nézne legalább egyet a Netflixen, online, tévében, vagy ne torrentezne le egy-egy epizódot. De mi olyan vonzó a sorozatokban, hogy képtelenek vagyunk nekik ellenállni, és újabb és újabb dózisra vágyunk belőlük?

Megpróbáltuk megtalálni rá a választ.