Kutyák, akik csodákat tesznek

5 strand, ahol a kutyátok is kedvére csobbanhat

Legutóbb, amikor Balcsin voltam, akkor nagyon megsajnáltam azt a csapatot, akiket lekorlátoztak, csak mert kutyussal érkeztek. Mivel nem kutyabarát strandról volt szó, nem engedték vízbe a négylábút, ez pedig a csapat kedvére is rányomta a bélyeget. 

Emiatt nem árt, ha úgy tervezitek a nyaralásotokat, hogy a kedvencetek is pancsolhasson, ami abban is segít, hogy elkerülje a hőgutát.

Meglepő lehet, de vannak kifejezetten kutyabarát strandok is Magyarországon, ahol megfürdethetitek a kutyusotokat, és biztos, hogy senki nem fog elzavarni benneteket onnan. Ráadásul nem is olyan kevés helyről van szó, szerencsére egyre többen nyitottak arra, hogy a négylábúakra is gondoljanak a gazdik mellett.

1. Fonyódi Kutyabarát Fürdőhely

A Fonyódi Kutyabarát Fürdőhely Balaton legelső kutyabarát strandja. Hatalmas, gondozott területen várja a kutyásokat a Fonyódi kikötő és Vízirendőrség mellett, és árnyékoló sátrak adnak lehetőséget a hűsölésre, ha már nem viselitek jól a tűző napot. Több lejárót is elhelyeztek, hogy könnyebb legyen a ki- és bejárás a vízbe, a tisztaságról pedig kutyaürülék tároló edények gondoskodnak. A víz minősége kifejezetten jó.

Objektum doboz

2. Tihany, Belső-tó

A tihanyi Belső-tó délkeleti sarkánál lehetőség van a kutyák úsztatására, fürdetésére. A csónakkikötő stég környékén tábla is jelzi, hol lehet beengedni a kutyákat a vízbe - így biztosan nem zavarják egymást a horgászokkal. A víz minősége azonban erősen kifogásolható.

Objektum doboz

3. Drótszamár Kemping, Velencei-tó

A Velencei-tó mellett lévő kempinget imádják a kutyások, a tónak ugyanis ezen a részén lévő partszakaszon lehet a kutyusokat vízbe engedni. Azonban jó számolni azzal is, hogy itt rengeteg program van, így előre tájékozódjatok, ha esetleg pont csendes pihenésre vágynátok. 

Objektum doboz

4. Kopaszi-gát

Kifejezetten a Kopaszi-gáton nem lehet kutyát fürdetni, de a mellette fekvő Duna-part szakaszán van egy terület, ahol szabad a csobbanás. Ezt a területet a Rio melletti területről közelíthetitek meg.

Objektum doboz

5. Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely

Ezen a fürdőhelyen a víz viszonylag hamar mélyül, de a fürdőhely melletti nádasnak köszönhetően a part közelében sekély marad, így nem csak úszkálni lehet a Balatonban, hanem labdázni, frizbizni, vagy akár kergetőzni is. Az ebek vízbejutását rámpa könnyíti meg, és külön illemhelyet is kialakítottak számukra a terület tisztaságának megőrzése érdekében.

Objektum doboz

Ha még több kutyabarát strandot kerestek, akkor nézzetek körül az ebovo.hu oldalon vagy a Kutyabarat.hu oldalon, ahol térképen jelölik ezeket a strandokat, és mindig frissítik is, ha valami változás áll be az egyes helyeken.

kutya menhely eb

Még több kutyás cikk, ha ez nem volt nektek elég: