Egyéb kategória

Nyaralni készültök? Tippek, hogy minél olcsóbban megússzátok a repülőjegyvásárlást

Habár lassan július végéhez érünk, a nyárnak még koránt sincs vége! Azt hiszem, a halogatás koronázatlan királynőjeként nem vagyok egyedül, ha azt mondom, még csak most kezdtem el azon töprengeni, mikor és hol nyaraljak idén. Az én vakációzásom lehet, hogy egy hétvégi balatonozással kimerül, de ha ti például egy tenerifei nyaralást terveztek, ráadásul repülővel, néhány tippet jó, ha tudtok. Mondjuk ezeket! 

vous - 2017.07.21.
Nyaralni készültök? Tippek, hogy minél olcsóbban megússzátok a repülőjegyvásárlást

Engedjétek el a tévhiteket! 

Szögezzük le: a repülőjegyek megvásárlásra nem sokban tér el bármilyen más termék vagy szolgáltatás megvásárlásától. Itt is érdemes tájékozódni, tisztában lenni az ár-érték arányokkal, érdemes utánajárni a lehetőségek tárházának és nem utolsósorban nem szabad kapkodni. De még mielőtt rátérnénk a konkrétumokra, az első és legfontosabb, amit érdemes megjegyezni, hogy nincsenek csodák. Nincs titkos összetevő, recept vagy rövidebb út az olcsó jegyekhez. Van azonban néhány tipp, amit jó, ha megfogadtok!

Ne csoportban gondolkozzatok!

Nem számít, mekkora társasággal utaztok, hány főre szeretnétek foglalni a jegyeket, mindig egyesével keressetek rá az adott útra. A miértje egyszerű: így esélyt adtok arra, hogy akciós ajánlatokra bukkanjatok. Előfordulhat például, hogy már csak néhány hely maradt a gépen, így azokat a jegyeket olcsóbban kínálja, mint korábban. Ha azonban ezekből mondjuk három darab maradt, de ti hat főre kerestek jegyeket, esélytelen, hogy a keresésnél felajánlja az akciókat. 

Forrás:
Depositphotos

Legyetek earlybirdök – de csak mértékkel!

Megoszlanak a vélemények azt illetően, mennyivel korábban érdemes megvenni a repülőjegyünket. A válasz nem tisztázott, annyi azonban biztos, hogy az indulás előtti két hétben kevés az esély az akciókra – kivéve, ha a last minute, „utolsó darab” kategóriájú jegyekről beszélünk.

Az utazással foglalkozó portálok és blogok beszámolói alapján annak, aki a főszezonban kíván utazni, érdemes minimum 6–8 héttel az indulás előtt jegyet foglalnia. Pláne, hogy a cselesebb légitársaságok a nyári időszakokban a népszerű úti céloknál az utolsó két hétben emelnek az árakon. A lényeg, hogy találjátok meg az arany középutat: ne csapjatok le a legelső ajánlatra, nézelődjetek, tájékozódjatok, de ne csússzatok ki a normál áras időszakból. Már amikor tervezitek az utazást,

érdemes magatokban letisztázni, mennyit is terveztek fizetni egy adott jegyért. A keresgélés alatt ezt tartsátok szem előtt, még mielőtt az árak ugrándozása miatt két szék közül a pad alá estek. 

Legyetek rugalmasak! 

Habár ahogy írtam, az utazás előtti utolsó napokban legtöbbször emelnek az árakon, olykor-olykor ki lehet fogni szuper ajánlatokat. Ha azonban az indulás időpontjával nem tudtok rugalmasak lenni, legyetek rugalmasak a repterek és a kereséssel kapcsolatban. A legtöbb nagyváros több reptérrel is rendelkezik, így érdemes megnézni, melyik járatért és reptérért mennyit kell fizetnetek. Érthető módon a nagyobb, felkapottabb, a központban lévő repterekre érkező gépekért az ember otthagyhat egy kisebb vagyont.

Ne felejtéstek el, nemcsak az időpontok és a repterek kiválasztását illetően tudtok rugalmasak lenni, de a jegyek keresésével is. Adjatok esélyt az úgynevezett keresőmotoroknak, amikkel a lehető legjobb ajánlatokat találhatjátok meg a különböző légitársaságoktól, majd magát a jegyet megvehetitek az anyaoldalon.

repülés repülő

Repülés gyerekkel? Nem kell, hogy rémálom legyen! – 5 tuti tipp

„Először is le kell szögeznem, második gyereknél már sokkal bátrabb az ember: nem olyan bizonytalan már és sokkal könnyebben belevág nagyobb (tor)túrákba is. Éppen ezért vettük meg a kislányom születése után gondolkodás nélkül a repülőjegyeket a Kanári-szigetekre, nem volt bennem kétség, hogy repülhetünk egy félévessel és a majdnem 4 éves bátyjával. A több mint 5 órás repülőút után néhány tuti tippel szolgálhatok a hasonló úton gondolkodóknak vagy azoknak, akik hamarosan el is indulnak!” A teljes cikkért kattintsatok ide

Éljen a hét közepe!

Az indulás vagy visszaút időpontját illetően érdemes a hét közepét vagy egy szombatot megcélozni, ezek ugyanis azok a napok, amikor a legtöbb légitársaság olcsóbb jegyeket kínál, mint például a hét elején vagy legvégén.

A legnépszerűbb fapados légitársaságok oldalát átböngészve valóban jó pár ezer forintot megspórolhat az ember, ha mondjuk szerdai, csütörtöki vagy szombati indulást tervez.

Ahogy a hét napjait illetően eltérő árakat kaphatunk, úgy a különböző napszakokban is eltérnek a lehetőségek. Míg egy napközbeni csúcsidőszakban induló járatért vagyonokat fizetünk, addig a kellemetlenebb, éjszakai vagy hajnali időszakokban potom összegekért találhatunk jegyeket. 

Apropó, csúcsidőszak! Érdemes elkerülnötök az ünnepnapokat, ezeken a napokon ugyanis a legforgalmasabbak a repterek, így a repülőtársaságok pofátlanul nagy összegekben juttatnak el minket A-ból B-pontba, ha nemzeti ünnepről vagy netán karácsonyról beszélünk. 

Foglalás inkognitó ablakból?

Mielőtt elmélyülünk a böngészésben, fontos tudni, hogy a legtöbb repüléssel foglalkozó portál és blog szerint érdemes inkognitó vagy privát módban végezni a keresést. Erre azért van szükség, mert a böngészőkben használt különböző cookie-k miatt ha egy adott útra többször keresünk rá, némi áremelkedést észlelhetünk, így viszont elkerülhetjük ezeket a buktatókat. 

A hírlevél nem ördögtől való dolog!

A legtöbb embert érthető módon a hideg rázza a hírlevelektől. Bosszantó is, amikor épp, hogy kiürítjük a spam és a promóciók mappát, máris tele van. Vannak azonban olyan levelek, amikre érdemes feliratkozni, ilyen többek között a legtöbb légitársaság levelezése. Higgyétek el, szuper last-minute vagy épp előre beharangozott akciókról kaphattok infókat, amelyek egyébként elkerülnék a figyelmeteket – hacsak nem ellenőrzitek naponta a kedvenc légitársaságotok oldalát.

Ajánlott cikkek