Egyéb kategória

Széles a vállatok és keskeny a csípőtök? Így legyetek szupercsinosak eper testalkattal is!

A legritkább és egyben a legspecifikusabb testalkatként is emlegetik az eper, galamb, Y vagy ismertebb nevén fordított háromszög alkatot. Ha úgy érzitek, ti is ezt tábort erősítitek, olvassatok tovább! Néhány szuper divattippel egyszerűen megkönnyíthetitek az öltözködéssel járó mindennapos macerát. 

vous - 2017.07.30.
Széles a vállatok és keskeny a csípőtök? Így legyetek szupercsinosak eper testalkattal is!

Ti is eper alkatúak vagytok, ha…

  • széles a vállatok,
  • hosszú a vállcsontotok,
  • egyenes a derekatok,
  • keskeny a csípőtök,
  • a mellbőségetek nagyobb, mint a csípőbőségetek,
  • a felsőtestetek erősebb, mint az alsó.
Homokóra? Alma? Körte? – így döntsétek el otthon, milyen testalkatotok van Engel Nóra

Nem tudjátok, milyen a testalkatotok? Így deríthetitek ki!

„Ő tuti homokóra, hisz nagy a melle. Ő meg alma, mert nagy a hasa…” – nagyjából ilyen általánosításokkal le is szoktuk rendezni a testalkatokat, pedig a történet ennél árnyaltabb és bonyolultabb. Míg sok embert a legkevésbé sem hat meg, hogy milyen testalkattal rendelkezik, addig van, akit bizony foglalkoztat, hogy melyik csoportot erősíti. De miért is ne akarnánk tudni? Pláne, ha a tudás birtokában egyszerűbben emelhetjük ki kedvelt és rejthetjük el kevésbé kedvelt testi adottságainkat.” Egy korábbi cikkünkből ITT kiderül, hogyan dönthetitek el otthon, milyen testalkatotok van. 

Kíváncsiak vagytok, ki eper alkatú? 

Naomi Campbell

Objektum doboz

Angelina Jolie

Objektum doboz

Teri Hatcher 

Objektum doboz

Kezdjük az alapoknál! 

A legnagyobb hiba, amit elkövethettek, ha felül egy színes, mintás felsőt viseltek, míg alulra egy semleges színű alsót választotok. Ezzel ugyanis pontosan arra a területre irányítjátok a figyelmet, amelyre a legkevésbé kellene. A hangsúlyozandó területet érdemes élénk, vibráló színekkel, mintákkal kiemelni, épp ezért az eper testalkat esetében a legjobb, amit tehetünk, ha játszunk a kontrasztokkal.

Óvatosan a pántokkal!

Mivel az eper testalkattal rendelkező nők vállban és karban erősebbek társaiknál, így ennél az alaknál érdemes odafigyelni arra, milyen pántú ruhát vagy felsőt választanak. Minél vékonyabb a felsőrész pántja, annál jobban vonzza a tekintetet. Pontosan emiatt érdemes tehát elkerülni a nyakba akasztható vagy spagettipántos felsőket, csakúgy, mint a csőtopokat, a fodros, puffos ujjal vagy vállrésszel ellátott felsőket is. Ezek helyett inkább válogassatok szélesebb pántú atléták vagy denevérujjú blúzok közül, de

a legjobb választás egy V nyakú felső lehet. Ezzel ugyanis egyszerre keskenyíthettek és nyújhattok a felsőtesteteken.

A felsőruházatot illetően érdemes semleges, matt, sötét színekben gondolkodni, ezzel is áthelyezve a hangsúlyt a lábakra.

Elő az overallokkal, trapéznadrágokkal! 

A legegyszerűbb módja annak, hogy a tekintetet elvonjuk a felsőrészről, ha olyan nadrágot vagy szoknyát választunk, ami színeiben és mintájában élénk, feltűnő, vagy szabásában segít szélesíteni a csípőn. A cél elérése érdekében nagy segítségetekre lehet egy trapéznadrág, ez ugyanis a lefele szélesedő száraival a láb alsó részére vonzza a tekintetet, de egy A vonalú vagy ballonszoknya is segíthet abban, hogy egy homokóra érzetét keltsük.

Szerencsére az utóbbi években nagy sikernek örvendenek az overallok, ez pedig kapóra jöhet nektek. Egy minta nélküli, egyszínű, V nyakú overallal nem lőhettek mellé, pláne, ha feldobjátok egy övvel!

Ti tudjátok?

Objektum doboz

Ajánlott cikkek