Egyéb kategória

Cara Delevingne a legmegosztóbb modell, mi mégis arra hoztunk fel érveket, hogy miért imádjuk

Cara Delevingne egy generáció kedvence, méghozzá okkal. A modell, aki látszólag teljességgel beleillik a kifutókon sétáló nők sorába, valahogy mégis mindig kilóg a sorból. Először a dús szemöldökére figyelt fel a világ, aztán a nyers őszinteségére, intelligenciájára, humorérzékére, és maníroktól mentes megnyilvánulásaira is egyre több figyelem összpontosult. Lehet őt imádni vagy utálni, egy biztos: Cara senkit nem hagy hidegen. Születésnapja alkalmából mi most mégis inkább amellett szeretnénk érvelni, hogy miért imádni való a brit modell.

vous - 2017.08.13.
Cara Delevingne a legmegosztóbb modell, mi mégis arra hoztunk fel érveket, hogy miért imádjuk

Szerintünk Cara imádni való, mert…

1. A 2013-as Victoria's Secret-bemutató fináléján úgy táncolt, mintha senki sem látná

A Victoria's Secret kifutóján végigvonulni óriási megtiszteltetés egy modell számára: csak a legnagyobb nevek kapnak lehetőséget, így a lányok el vannak ájulva tőle, ha felkérik őket arra, hogy vegyenek részt az eseményen. A modellek ilyenkor nemcsak a megjelenésükre ügyelnek, hanem minden egyes megnyilvánulásukra is: egyikük sem akar rosszul sikerült fotókon vagy videókon szerepelni.

Ez 2013-ban sem volt másként, amikor mindenki igyekezett a legszexibb önmagát adni – kivéve persze Carát:

Ő a bemutató végén, a finálé során már fittyet hányt az elvárásokra: miközben a többi modell visszafogott csípőmozgással, kényszeredett mosollyal és diszkrét tapssal élvezte a buli kezdetét, ő mindent beleadott.

Úgy táncolt, ahogy mindannyian táncolunk – amikor senki sem lát minket. Őt az egész világ figyelte – de még ez sem feszélyezte.

Objektum doboz

2. Nyíltan vállalja a szexualitását

Cara 22 éves volt, amikor a nyilvánosság előtt vállalta, hogy a férfiakhoz és a nőkhöz egyaránt vonzódik. Valljuk be, ismert emberként ez mindig bátorságra vall…

Tavaly nyáron pedig elképesztően tökös vicces volt, amikor James Corden műsorában egy rappárbajban vett részt a műsorvezetővel és Dave Francóval. Akkor Cara teljes magabiztossággal oltotta be a két pasit, amikor azt mondta:

Jobb csajokat szedtem fel, mint ti ketten együtt!

Objektum doboz

3. Mindig tartogat meglepetéseket

Két évvel ezelőtt a The Tonight Show-ban derült ki, hogy Cara – csak úgy mellékesen – szuperül beatboxol. Ez a huszonéves csaj egymaga (na jó, kis idővel egy énekes is beszállt a buliba) akkora partihangulatot generált a stúdióban, hogy mindenki csak nézett.

De a tudománya nem áll meg a szájdobolásnál: egy komplett dobszett mögött ülve is brillírozott már – és látva azt, hogy milyen lazán, magától értetődően tud nem mindennapi dolgokat csinálni, felmerült bennem a kérdés: van olyan dolog, amire ez a csaj nem képes?!

(Valószínűleg nincs.)

Objektum doboz

4. Minden egyes Insta-posztja azt tanúsítja, hogy szuperjó fej arc lehet

Tényleg. Ha csak egyetlen fotót választhatnánk, nagy gondban lennénk, mert Cara minden egyes bejegyzése szórakoztató – vagy tanulságosan őszinte. A valóságtól elrugaszkodott, életszerűtlen, túlretusált, túlfilterezett képek tengerében felüdülés látni a modell posztjait!

Miközben Cara a külsejéből él, egyáltalán nem tűnik a külsőségek rabjának: bátran posztol magáról smink nélküli, előnytelen fotókat is – és az esetek nagy részében nem azon van a hangsúly, hogy hogy néz ki – hanem hogy mit csinál.

Általában nem csinál mást, csak jól érzi magát.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

5. A rá összpontosuló figyelmet arra használja, hogy fontos ügyekben is hallassa a hangját

A modell gyerekkorában állítólag fogorvos vagy szuperhős szeretett volna lenni – ez utóbbi pedig, ha úgy vesszük, teljesült: sokat tesz azért, hogy megmentse a világot.

Legyen szó a klímaváltozásról, a nők jogairól, az állatvédelemről, a mentális betegségekről vagy a politikáról, Cara nem fél hallatni a hangját. Rendszeresen elmondja a véleményét az aktuális társadalmi kérdésekről, mert tisztában van vele, hogy amit mond, arra az egész világ figyel. Nem egy interjú során ragadta már meg a lehetőséget arra, hogy fontos dolgokról beszéljen: ha kell, akkor egy aktuális állatvédelmi kérdésre hívja fel figyelmet, de nem retten vissza attól sem, hogy őszintén beszéljen saját depressziójáról – ezzel erőt adva másoknak.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.