Legyetek óvatosak, a pattanásos, mitesszeres bőr nem játék!

Ti is szenvedtek a felnőttkori pattanásoktól? Ezek a kozmetikumok segíthetnek!

Ha még mindig szenvedtek a pattanásos bőrtől, de már rég kinőttetek a tinikorból, akkor jó, ha tudjátok, nem vagytok egyedül. Tudom, sovány vigasz, de ez a probléma sokkal gyakoribb, mint gondolnátok. A legújabb felmérések szerint a felnőtt nők kb. 50%-ának van különböző okok miatt aknés bőre.

Ezt a zavaró, esztétikailag sem szép és sokszor kifejezetten fájdalmas bőrproblémát az étkezési szokásoktól kezdve életmódi tényezőkön át a genetikáig és hormonproblémákig sok minden okozhatja, éppen ezért olyan nehéz feltárni az okokat, és megszabadulni tőle.

A kor előrehaladtával csak még komplikáltabb lesz a külső kezelésük, mert a legtöbb aknéellenes készítmény erősen szárítja a bőrt, ez a hatás pedig nem tesz jót az idősödő bőrnek és kedvez a ráncok kialakulásának.

A nem megfelelő termékek használata csak még tovább ronthat a helyzeten, és úgy tűnhet, nincs megoldás.

Azt tapasztaltam korábban, hogy hiába kentem magamra a legdrágább krémet is, csak rosszabb állapotba került tőle a bőröm, mert nem az aktuális igényeit vettem figyelembe, hanem a reklámok ígéreteiben bíztam. Minden egyes ember bőre más, és hosszú időbe telhet, mire valaki megtalálja a számára legmegfelelőbb és leghatásosabb kozmetikumot. 

pattanas

Nagyon durva! Tudtátok, mi van a pattanásban? Hát ezek! 

Bár korántsem tabutéma a pattanás, nem igazán szeretünk róla beszélni. Akinek van, azért nem, akinek pedig csak elvétve akad egy-egy, inkább csöndben marad. Egy dolog azonban a két táborban közös: szeretik nyomkodni (jó, vannak kivételek). De tudjátok, mi van pontosan a pattanásban? 

Számomra az igazi megoldást a természetes alapanyagokat tartalmazó kozmetikumok jelentik. A natúr termékek használata mellett ma már csak elvétve jelennek meg a pattik, és korántsem olyan gyulladt, fájdalmas formában, mint korábban. Ha elmúltatok 30, és a bőrötök már kicsit szárazabb, de még mindig vannak pattanásaitok, a következő termékek segíthetnek nektek is a szebb bőrkép elérésében.

A cikk folytatását elolvashatjátok a blogomon.