ősz falevél

Van rá 5 indokom, miért nem várom az őszt

Hahó, ugye leesett már, hogy ez az idei év utolsó nyári hétvégéje?! Ugyan én már nem ülök vissza szeptembertől az iskolapadba (hála istennek), a közelgő szeptember még így is gyomorgörccsel tölt el. Hagyjuk már el végre az álságos sztorikat az ezer színben pompázó fákról, átmeneti kabátokról és a Pumpkin Spice Lattéról! Itt az idő beismerni: az ősz szar.

1. Viszlát, szabadtéri szórakozás

Intsetek búcsút azoknak a napoknak, amikor egy szál nyári ruhában nekivághattatok az éjszakának! Lehet, hogy napközben még kellemes meleg a levegő, de azt felejtsétek el, hogy kitart estig. A teraszokon elkezdik osztogatni a pokrócokat, de minek, hiszen az első szabad levegőn elfogyasztott sör után vacogni kezd a fogatok és már azt is sajnáljátok, hogy egyáltalán elindultatok otthonról. Ja, és akkor még a hazautazásról nem is beszéltünk!

Objektum doboz

2. Muszáj rétegesen öltözködni

Illetve hát semmi nem muszáj, de ha az ember nem akar összeszedni az első hűvösebb napon egy tüszősmandulagyulladást, akkor érdemes praktikusan öltözni, hogy aztán egész nap cipelhessük azokat a darabokat, amiket majd csak este veszünk fel, ha hideg van. A reggeli készülődés minimum 20 perccel tovább tart, főleg, amikor rájöttök, hogy a tavalyi pulcsikat mind kihíztátok/kifogytátok, ráadásul idei szemmel nézve már nem is annyira divatosak. Ráadásul ezzel együtt eljön a 

hosszú nadrágok, a zárt cipők és a szenvedés korszaka.

Persze nyilván ilyenkor is lehet csinosan öltözni, de mégis ki az az őrült, aki HARISNYÁT akar hordani?!

Objektum doboz

3. Állandóan sötét van

Készüljetek: reggel sötétben fogtok indulni, este sötétben fogtok hazaérni. Sőt, igazából egész nap sötét lesz, állandóan be fog borulni, fújni fog a szél és fázni fogtok egészen májusig. 

Őszintén, kinek jó ez?

4. A városban egyáltalán nem szép

Az ősz a városban pontosan olyan, mint a hóesés: nyirkos, koszos és kellemetlen. A levelek 1-2 hét alatt lehullanak, szóval a szép Insta-fotókat érdemes egyből ellőni, mert ezután márciusig csak a kopárságot posztolhatjuk napestig.

5. Igazából nincs is ősz

Távol álljanak tőlem az összeesküvés-elméletek, de sajnos muszáj belátni, hogy az utóbbi pár évben nem is láttunk igazi őszt, ahogyan igazi tavaszt sem. Hiába roskadoznak a polcok nálam is az átmeneti ruháktól, ezeket szinte sosem lehet ellőni, mert az időjárás egyszerűen borzasztóan végletes, a rövidnadrágot szinte egyből cserélhetjük is télikabátra.

Na, nem mintha amúgy jobban várnám az őszt akkor, ha csak pár fokos hőingadozások lennének. Az év egyetlen kellemes időszaka (szerintem) májustól augusztusig tart, úgyhogy most megyek is és hibernálom magam.

Addig is:

Objektum doboz