Egyéb kategória

4 fürdőszobai holmi, amitől most azonnal búcsút kell(ene) vennetek

A fürdőszobában számtalan olyan termék létezik, amelyre valójában nincs sok szükségünk, csak a megszokás diktálja, hogy vásároljuk meg. A következő listából ti hányat tartanátok meg, és mennyiről tudtok lemondani?

vous - 2017.09.14.
4 fürdőszobai holmi, amitől most azonnal búcsút kell(ene) vennetek

1. Mikroműanyagot tartalmazó kozmetikai termékek

Tudtátok, hogy sok testradír, tusfürdő, sampon vagy fogkrém tartalmaz aprócska műanyagokat? A mikroműanyag-szennyezésről egyre többet hallani, a ruhák kapcsán már én is írtam nektek róla. Jobb, ha természetes kencéket, szappant, samponszappant vagy minősített natúrkozmetikumokat használtok, amelyek valószínűleg nem tartalmaznak mikroműanyagot.

DIY ajakbalzsam

Készítsétek el a kozmetikumaitokat velünk!

2. Folyékony szappan és egyéb műanyagflakonok

Mindegy, hogy utántöltős vagy sem, a folyékony szappan tulajdonképpen csak arra jó, hogy még több műanyagot termeljünk. Igazából a folyékony szappan semmivel sem jobb, mint a kézműves verziók. A műanyagflakonban árult kozmetikai termékek helyett keressetek üveg- vagy fémflakonban árult szereket, vagy készítsétek el őket magatok. (Lásd a keretesben.)

3. Alumínium-származékot tartalmazó dezodor

Valószínűleg hallottatok már arról, hogy bizonyos dezodorok mellrákot is okozhatnak. Nem is csoda, hisz a legtöbbnek nagyon magas a vas- és alumínium-tartalma. Helyette természetes dezodort válasszatok, vagy készítsetek ti magatok egyet kókuszzsírból, kukoricakeményítőből és szódabikarbónából, amelyet néhány csepp természetes illolajjal illatosíthattok.

Aromaterápia a relaxáción túl: harc a megfázással, hajápolás, fájdalomcsillapítás illóolajokkal

Aromaterápia a relaxáción túl: harc a megfázással, hajápolás, fájdalomcsillapítás illóolajokkal

Indiaicitromfű-, borsmenta- és szegfűszegolaj. Valószínűleg sosem mondanám meg, hogy ezeket érzem most magam körül, de határozottan frissebb a levegő a szerkesztőségi szobában, ahol többen is ülünk. Ráadásul a megfázásos időszakban azért is jó, mert ennek az elegynek baktériumölő hatása is van. Az illóolajok hatása már az ókorban ismert volt, ma pedig számtalan módon és területen használhatjuk őket az év bármely időszakában. Kész főnyeremény, nem igaz?

4. Vécépapír nem újrapapírból

Ha nem is szeretnétek teljesen lecserélni a vécépapírt, ahogy egyesek már megtették, azért arra figyeljetek, hogy lehetőség szerint újrapapírból készült vécépapírt vásároljatok.

Ajánlott cikkek