Egyéb kategória

Már nem ismerted azt, aki visszanézett rád – egy elvesztett önbizalom története

„Túlélés. Vajon túl lehet élni a túlélhetetlent? A megaláztatásokat, a kihasználásokat és a hazugságokat? Amikor a szíved már úgy fáj, sajog, mintha szét akarna robbanni a mellkasodban. Amikor olyan szorító érzés kerít hatalmába, hogy azt hiszed, képtelen vagy tovább élni. Amikor minden erőddel csak arra vágysz, hogy megszűnjön a szívedben tomboló fájdalmas keringő. Amikor már nem tudsz kihez fordulni, hiszen a probléma megoldását nem lehet mástól várni. Amikor csak te tudsz megküzdeni a saját démonjaiddal és senki más” – kezdi történetét Dóra, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Göndör Dóra írását olvashatjátok. 

vous - 2017.09.23.
Már nem ismerted azt, aki visszanézett rád – egy elvesztett önbizalom története

Gonosz emberek azok, akik olyan szinten megaláznak és kihasználnak, hogy már azt se tudod, ki vagy, és az önbizalom hiánya olyan mélyen belevéste magát a testedbe, hogy szinte már hozzászoktál. Hozzászoktál ahhoz, hogy folyton egy senkinek érezd magad, aki nem tud másokat boldoggá tenni, és akit csak úgy eldobnak, ha már nincs szükség rá. Aki egyedül létezik a nagyvilágban, és aki láthatatlanként sétál körbe és körbe, de nem találja a kivezető utat sehol. Egyszerűen csak bolyong kétségbeesetten és céltalanul.

Már nem ismered azt a személyt, aki a veled szembenálló tükörből visszanéz. Nem ismered, hiszen te nem ilyen voltál.

Erősnek és életvidámnak hitted magad, de most tönkretettek. Megalázva és kihasználva érzed magad, és sose voltál még ennyire magányos. Elvették tőled az egyetlen dolgot, ami mindennél fontosabb volt neked, a hitedet. Hittél abban, hogy a világ viszonozza a kedvességet, amit adsz és te is megérdemled a boldogságot.

Forrás:
Stocksnap

De most megtapasztaltad, hogy a legtöbb ember mindig csak saját magával fog törődni és a te érdekeid soha nem lesznek annyira fontosak, hogy mások foglalkozzanak vele – még ha te mindig előre is helyezed másokét. Mert te ilyen voltál, soha nem saját magadat nézted, hanem másokat. Magadat nem védted meg, még ha igazságtalan szituációba keveredtél is, de mások igazáért bármikor kiálltál. Ezt nagyon is becsülöm benned, hiszen annyit törődsz mások érzéseivel.

De mondok én valamit neked, kicsi lány. Bármit meg tudsz tenni az életben, bármire képes vagy. Csak hinned kell a sikerben és abban, hogy képes vagy akármire, hiszen az erő ott van a tested minden egyes porcikájában.

Tudom, hogy letörték a szárnyaidat és azt hiszed, most már soha többet nem tudsz repülni, de ez nem így van. Újra tudod növeszteni bármikor, csak akaraterő és az önmagadba vetett hited szükséges hozzá. Ott van benned minden ahhoz, hogy végre megint szárnyalhass. Én hiszek benned, és te magadban?!

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek