utazás Európa

Városnézés, túrázás és egy csipet történelem – 5 európai úti cél télre

Attól még, hogy nincs negyven fok, ez nem kifogás arra, hogy a szobában üljetek! Az őszi és téli időszak a legjobb alkalom arra, hogy útnak iduljatok és kiránduljatok egy nagyot, akár belföldön, akár közeli európai városokban. A kérdés már csak az: merre induljunk?

Mostanában, ha lehetőségem nyílik rá, igyekszem minél többet utazgatni, nemcsak azért, mert egy csomó hely van még a bakancslistámon, amit ideje lenne kipipálni, hanem azért is, mert mindig jólesik a kikapcsolódás. Az őszi-téli időszak szerintem a legjobb alkalom erre, hiszen valószínűleg nektek is maradt egypár nap szabitok, amit kivehettek a karácsony előtti hajrában, vagy ha még tanultok, a vizsgaidőszak előtt (alatt) tuti, hogy el tudtok szabadulni egypár napra.

Most olyan helyeket mutatok nektek, amiket mindenképp érdemes látni, nincsenek elérhetlen távolságban, és ha okosan csináljátok, nem is kell mélyen a zsebetekbe nyúlnotok!

A túrázás szerelmeseinek: Erdély

Ha lételemetek a mozgás, és nem bírtok sokáig egy helyben maradni, akkor a legjobb, amit tehettek, hogy felkapjátok a túrazsákotokat, és nekivágtok felfedezni Erdély csodáit! Festői tájak, háborítatlan nyugalom, apró falvak és a természet közelsége: minden adott ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat, és feltöltődve térjetek vissza a dolgos hétköznapokba.

Ugye milyen jól hangzik?

Objektum doboz
Objektum doboz

Prága, a száztornyú város

Nem véletlen, hogy Prágát gyakran csak a városok királynőjeként emlegetik: ha hatalmas sétákra vágytok, és egy kis történelmet és kultúrát is szeretnétek magatokba szívni az utazás során, akkor mindenképp érdemes ellátogatnotok ide! Olyan érzésetek lesz, mintha a város beszélne hozzátok, megosztaná veletek évszázados titkait.

A macskaköves utcák, a klasszikus, gyönyörű templomok és a rengeteg látnivaló pedig garantálja, hogy ne unatkozzatok az út alatt.

Objektum doboz
Objektum doboz

Olasz temperamentum Milánóban

Milánó tipikus olasz nagyváros: a divat, a gasztronómia és az építészet helye, ami szinte minden évszakban nyüzsög a turistáktól. Én tavasszal voltam először, és bár nagyon jól éreztem magam, be kell vallanom, maga a város annyira azért nem volt nagy durranás: a dóm gyönyörű szép, és szerintem mindenkinek érdemes látnia legalább egyszer, meg persze jó pár múzeumot is felkereshettek, de nekem olyan volt, mintha valami hiányozna. Ám ha másért nem is, hát az olasz tésztaételekért és persze a pizzáért muszáj elmennetek!

Objektum doboz
Objektum doboz

Brugge, a belga ékszerdoboz

Már korábban írtam nektek arról, hogy miért érdemes Brugge-be látogatnotok, ám nem csak a negyven fokban lehet izgalmas felfedezni ezt az apró kis gyöngyszemet, ősszel ugyanolyan fantasztikus élmény lehet. Én például már tervezem, hogy visszamenjek, idén sajnos nem sikerült, de reméljük, legalább télen lehetőségem nyílik rá! Csak elképzelni tudom, milyen mesés látványt nyújthatnak az ezer színben pompázó hatalmas parkok, a lehulló őszi levelek és a csatornák, amik az egész várost behálózzák...

Objektum doboz
Objektum doboz

+1 Kikötőváros Dánia szívében

Oké, elismerem, Koppenhága nem az olcsó árairól híres, viszont ha jó előre megveszitek a repjegyet, akkor egészen jól kijöhettek a végén. És már csak azért is muszáj volt belevennem a felsorolásba, mert egyszerűen gyönyörű: a színes házikók, a kikötők jó alkalmat adnak a barangolásra, és gondoljatok csak bele: ha már ősszel ilyen gyönyörű, milyen lehet télen, hóval borított, jeges tájakkal keretezve?

Mesébe illő, szerintem!

Objektum doboz
Objektum doboz

Na, ti hova mentek idén?

utazas-kirandulas-auto

Londonon és Párizson túl is van élet – a legszebb helyek Európában, amiket muszáj látnotok

Nyaralni jó, és nemcsak a kikapcsolódás miatt, hanem mert gyönyörű tájakat láthattok és új kultúrákat fedezhettek fel, ráadásul magatokat is jobban megismerhetitek. Ám ha vérbeli utazók vagytok, akkor nem ragadtok le a turistaparadicsomok csábításánál, hiszen a kisebb városok is tartogatnak csodaszép helyszíneket.

A cikk folytatását ITT találjátok.