Egyéb kategória

Ezeket gondoljátok végig már most, ha nyugodtan szeretnétek átvészelni a karácsonyi bevásárlást

Kevesebb mint egy hónap van karácsonyig, így ha nem akartok az utolsó pillanatban kapkodni, készülődni, a tömegben az üzletek lefosztott polcai között lézengeni, keresni-kutatni, adunk pár tanácsot, mit, mikor és hogyan csináljatok.

vous - 2017.12.04.
Ezeket gondoljátok végig már most, ha nyugodtan szeretnétek átvészelni a karácsonyi bevásárlást

Én minden évben már jóval a karácsonyi őrület előtt beszerzek minden ajándékot, alapanyagot, sőt olyan tartós élelmiszereket is, amikre szükségem lesz az ünnepek alatt. Igyekszem ilyenkor is elkerülni az impulzusvásárlást, mert annak, higgyétek el, sosincs jó vége! Ehhez persze az kell, hogy mindent, de tényleg mindent időben papírra vessek:

kinek, mikor, miben és persze mit fogok ajándékozni?

persely pénz spórolás

Spóroljunk együtt! – A jó bevásárlólista titka

Korábban sosem gondoltam volna, hogy mekkora szerepe van a bevásárlólistának abban, hogy áttérjek az egészséges élelmiszerek fogyasztására. A vásárlások megtervezésére szánt idő minden esetben megtérül, de nemcsak emiatt, hanem mert…

Ha a lista megvan, jöhet a következő lépcsőfok, amikor egy bögre forró itallal a kezemben, egy szuper puha takaróval az ölemben, elkezdem szépen keresni a neten a listán szereplő termékeket:

  • Hol érdemes inkább beszerezni – ár és/vagy minőség szerint, hova érdemes elmenni személyesen megnézni és megvenni a kiválasztott darabot, és mit érdemes inkább megrendelni?
     
  • A rendelős ajándékokat érdemes persze a munkahelyetekre rendelni, így időt is spóroltok, és logisztikáznotok sem kell annyit, mikor, hol tudnátok átvenni, hogyan tudjátok onnan elcipelni, stb.
     

    holiday-shopping

    holiday shopping
    Forrás:
    pixabay
  • Ahova személyesen kell elmennetek, azokról érdemes egy útvonaltervet készíteni, hogy ne fussatok fölösleges köröket miattuk.
     
  • Ha szívesebben készítitek el az ajándékokat, mint hogy megvásároljátok, nézzetek körül otthon, miből tudtok dolgozni, ha pedig egy konkrét tárgyat szeretnétek eszkábálni, nézzétek meg a hozzávalók listáját, hogy mi az, ami biztosan van otthon, és mi az, ami nincs. Ne költsetek feleslegesen semmire, amit lehet, hogy egy kis kutatómunkával otthon is megtalálhattok.
     
  • Ha pedig az ötlet hiányzik, kinek mit készíthetnétek, nézzétek meg a korábbi DIY-anyagainkat, hátha találtok közötte olyat, amit az útmutató alapján könnyen és szívesen elkészítenétek!
     
  • Végezetül ne feledkezzetek meg a csomagolópapírokról sem, de ezt is simán elkészíthetitek ám otthon némi háztartási csomagoló, festék és valamilyen nyomda segítségével.
sminkcuccok-szep-es-praktikus-csomagolasa-ajandekozaskor1

Egyedi és dekoratív ajándékcsomagolás fillérekből – így csináljátok utánunk!

Nyakunkon a karácsony, az üzleteket már ellepte a temérdek vásárló. Évekkel ezelőtt már augusztusban megvettem az ajándékokat, de manapság egyre kevesebb az időm, ezért úgy döntöttem, idén ahonnan csak lehet, inkább megrendelem a családomnak és barátaimnak szánt ajándékokat. Az első csomag már meg is érkezett, a szabad estéimen pedig szépen sorban becsomagolom őket, amit most nektek is bemutatok. Így csinálhatjátok könnyen, dekoratívan, költséghatékonyan!

Ajánlott cikkek