Egyéb kategória

Új év, új én? Tippek, hogy az újévi fogadalmakat ne csak megtenni, hanem betartani is könnyű legyen

A szilveszter nemcsak a hajnalig tartó bulizásról szól, hanem az ünnepélyes fogadalomtételről is. Arról mindenkinek megvan a maga elképzelése, hogy hogyan szeretne jobb emberré válni 2018-ban, azt viszont csak kevesen tudják, hogy mi a sikeres fogadalomtétel titka. Szerencsére itt vagyunk nektek, és eláruljuk, hogy válhat az Új év, új én! mantra valósággá.

vous - 2017.12.29.
Új év, új én? Tippek, hogy az újévi fogadalmakat ne csak megtenni, hanem betartani is könnyű legyen

Le fogok adni 10 kilót!

Kevesebbet fogok Facebookozni!

Több időt fogok a családommal tölteni!

Minden nap sportolni fogok!

Idén végre megtanulok főzni

– ez csak néhány a legnépszerűbb fogadalmak közül. Sokan vágynak ugyanarra, azt viszont kevesen tudják, hogy mindezt hogyan érhetik el.

A kutatások szerint februártól az újévi fogadalmak 80%-át már nem tartják be az emberek, és mindössze az emberek 8%-a képes a sikeres fogadalomtételre.

Bár a sikernek ebben az esetben sincs tuti receptje, tippjeinkkel nagyobb eséllyel tarthatjátok be az év eleji fogadalmaitokat. 

Szánjatok időt arra, hogy eldöntsétek, mire is vágytok igazán!

Még két napotok van szilveszterig, így ha eddig nem tettétek volna, akkor ebben a két napban üljetek le és gondoljátok át, mit is szeretnétek elérni vagy megvalósítani az új évben. Az utolsó pillanatban vagy a január 1-jén tett fogadalmak iránt általában kevésbé elkötelezettek az emberek, mint azok iránt, amiket már korábban megfogalmaztak magukban.

Forrás:
Unsplash.com

Ne essetek túlzásokba!

Ti is ismertek olyanokat, akik nem egy, nem kettő, hanem rögtön öt vagy akár annál is több elhatározással vágnak neki a következő évnek? Egyetlen fogadalmat is óriási kihívás betartani, többet pedig szinte lehetetlen. Ha pedig egy fogadalmat megszegtek, akkor könnyen elindulhat a dominóeffektus, és mire észbe kapnátok, már minden terveteket elengedtétek…

Ne essetek túlzásokba, inkább egyetlen, de nagyon határozott céllal vágjatok neki 2018-nak! Egy sikerélmény sokkal többet ér, mint több kudarc, nem igaz? 

Írjátok le a fogadalmat!

Ez azért fontos, mert így rá lesztek kényszerítve arra, hogy pontosan megfogalmazzátok a céljaitokat. Betartani ugyanis csak azt lehet, amit konkrétan meghatároztatok. Az Egészségesebben szeretnék élni! például önmagában egy ködös fogadalom, ehelyett inkább fogalmazzátok meg konkrétan, mire vágytok:

heti kétszer sportolni szeretnétek? Esetleg leszokni a gyorskajákról? Letennétek a cigit?

Legyen szó bármiről, nagyon fontos, hogy konkrétan meg tudjátok fogalmazni!

Hagyjatok magatoknak hibalehetőséget!

Azt valahol, a lelketek mélyén valószínűleg ti is tudjátok, hogy az igazi változás sosem azonnal, egyik napról a másikra köszönt be az életetekbe. Ha például le akarjátok tenni a cigit, akkor ne tekintsétek semmisnek a fogadalmatokat akkor, amikor már nem bírjátok tovább és elszívtok egy cigit. Már az is szép eredmény, ha a korábbi mennyiséghez képest radikálisan kevesebbet szívtok el.

Nyilván az lenne a legszuperebb, ha valóban mindent azonnal be tudnátok tartani, de csak azért feladni egy fogadalmat, mert hiba csúszott az eredeti tervbe, nem több, mint kényelmesség!

Tartsatok ki az eredeti fogadalom mellett – még akkor is, ha az elkövetkező egy év tele lesz buktatókkal és hibákkal!

Ajánlott cikkek