Lencse zöldségekkel fetával

Bőséghozó lencse egészségesebben, színes egytálételnek

Mindenki tudja, hogy újév napján lencsét kell enni, mivel a babona szerint bőséget és egészséget hoz az egész új esztendőre. Leggyakrabban a biztonság kedvéért már szilveszter napján elkészül főzelék formájában, és éjfél után már sokan kanalaznak is belőle, hogy biztosra menjenek. Ha esetleg az év végi trakták során feljött pár kiló plusz, akkor elkészíthetjük egészségesebben, rántás nélkül is a lencsét, például zöldségekkel és fetával.

A lencse alapvetően nagyon egészséges, magas fehérjetartalmú és rostokban gazdag alapanyagunk, amit sokkal ritkábban fogyasztunk, mint kellene. Sokan a viszonylag hosszadalmas főzési idő miatt mellőzik, de ha beáztatjuk egy éjszakára, akkor sokkal gyorsabban megpuhul,

de egyébként ma már kapható konzerv formában is főtt lencse, ami semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz,

a lencse mellett csak só és víz van benne, kimondottan olcsó, ráadásul időt és energiát is spórolhatunk vele.

A főtt lencséből most egy szokatlanabb fogás készült, pofonegyszerű, színes, finom, egészséges és alakbarát: zöldségekkel együtt sütőpapírba csomagolva, batyuban sült tartalmas, de alakbarát egytálétellé, a végén pedig egy kis feta került a tetejére.

A batyus sütés nagy előnye, hogy zsiradék szinte nem kell hozzá, saját gőzükben párolódnak puhára a belepakolt finomságok – nem mellesleg pedig még mutatós is.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos