Egyéb kategória

Amikor kienged a jégszív és felmelegszik a lélek – egy párkapcsolat kezdeti szépségei és nehézségei

„Az életben sokféle kimondatlan szabály létezik. Van, amivel tudsz azonosulni és betartod, és van, amivel nem, és harcolsz ellene. A párkapcsolatban is vannak ilyen szabályok. Ezt már akkor veszed észre, ha eljön az az állapot, hogy már jelen vagy a kapcsolatban, és nem csak úgy kívülről figyeled az eseményeket. De vajon honnan tudod meg, hogy ez az a kapcsolat, amiben ezeket a szabályokat alkalmazod vagy elveted? Felkészültél rá? Bármi is a válasz, érdeklődve belevágsz” – kezdi Judit, aki a VOUS vendégszerzői posztjára küldte be cikkét. A következő sorokban Rontó Judit írását olvashatjátok.

vous - 2018.01.07.
Amikor kienged a jégszív és felmelegszik a lélek – egy párkapcsolat kezdeti szépségei és nehézségei
vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Megismerkedsz vele. Az első egy-két randin még csak azt figyeled, hogy megfelelő-e a magassága, az arcberendezése, a hangja, a ruházata, az, ahogyan beszél. Figyeled, hogy milyen a kapcsolata az intelligenciával, érdeklődve hallgatja-e azt, amit mondasz neki, és hogy mikor milyen a reakciója. Ezeket elraktározod, majd amikor megint randira hív, a válasz előtt elkezd bootolni az agyad. Összerakod róla az infókat, és ha minden – többségében minden – klappol, akkor megint igent mondasz neki.

Aztán elkezded másképp figyelni. Tesztkérdéseket vetsz be, persze nem úgy, hogy észrevegye, csak olyan finoman. Figyeled, hogy mond-e olyanokat, hogy „majd ide elmegyünk” vagy „ezt együtt megnézzük”. Vagy épp elejt-e többes számra utaló dolgokat. Próbálod kitalálni, van-e vajon jövőképe veled.

Továbbmész a gondolatmenetben: ha bemutatnád a családi, baráti körödben, akkor hogyan állnál ott mellette? Büszkén mutogatnád, hogy a világ lássa a kincsedet?

Ha ezekre a kérdésekre a válasz többségében igen, akkor elkezdesz kiengedni. Talán olyan érzés lehet, mint amikor sokáig van valaki egy skandináv országban, ahol egy kicsit összefagyott, és utána elmegy egy mediterrán országba, ahol elkezd melegedni a szíve, a lelke. Valami ilyesmi történik veled is. Még nem tudod megmondani, hogy vajon miért miatta történik ez a felmelegedés a szíved környékén. Csak figyelő állásba helyezed magad, és elkezded megélni a pillanatokat.

szerelem-parkereses-parkapcsolat-szivkalendarium-vendegszerzo1

Rózsák, könnyek és a társkeresés hullámvasútja – így fest a tavalyi szívkalendáriumom!

Új pasas. Lenyűgöző. Talán még jobb is, mint Mr. Május. Ez a pasi pont nekem való. Pezseg a vérem! Mondogatja, hogy nem akar semmi komolyat. De majd meggondolja magát, majd belém szeret! Tudom! Éreztem a csókján! Nyisd ki szépen a tenyered, kislány. Engedd el! Ha tényleg szeret, visszajön, higgy benne! Nem szabad szorongatni. A modern nők könnyedek, engedd el, és visszatér, ha neked szánták – a folytatásért kattintsatok IDE

Ahogyan telnek a hetek, rádöbbensz arra, hogy amúgy főhősöd horkol, amit te bizonyítékként felveszel, hogy másnap megmutathasd neki. (Mert a horkolás a negatív tiltólistádon kizáró tényezőként szerepelt nálad eddig amúgy.) Vagy feltűnik, mennyire ki tud akadni például, amikor véletlenül kizárod otthonról. Egy picit elgondolkodsz. Ezt most jó vagy rossz? Okos lány vagy, és rájössz, hogy nincs olyan, hogy ez jó vagy jó rossz, minden olyan, amilyennek megéled. Mert gondolj bele: a te tisztaságmániád őt nem idegesítheti? Vagy amikor elkenődik a szemfestéked, és kérdőre vonod, hogy: „De miért is nem figyelmeztettél rá?” Rájössz, hogy csak nevetni tudsz a történéseken, és meglepve tapasztalod, hogy nem akaszt ki. Sőt! 

Forrás:
Unsplash

Nem mondom, időről időre bekapcsol a női összeesküvés-elméleteket gyártó agyad, ami azt súgja, hogy ez csak a kezdeti rózsaszín fátyol mögötti vakság. De nem baj, akkor csak megvonod a vállad, hogy na bumm. És ha így is van? Most mondd meg: nem színesebb vele a világ?

És merengéseid közepette beugrik egy kedvenc részlet egy nagyon régi magyar filmből, ami pont rátok illik:

„– Olyan jó ember vagy, sose kérded, honnan jöttem.

– Bolond ember az, aki azt kutatja, ami volt.”

Jéé, ezek ti vagytok! És megnyugszol.

Ajánlott cikkek