Egyéb kategória

A pattanásos bőr többé nem szégyen, sőt!

Ahogyan távolodunk a mindig tökéletes nőideáltól, úgy vállaljuk fel egyre több tökéletlenségünket a nagyvilág előtt is. Erre jó példa a mostanában zajló testpozitív mozgalom, a sztárok smink nélküli szelfijei, és most a legújabb trend is: a pattanásos bőr közszemlére tétele. Nem kell többet szégyellnünk a kis gyulladt puklikat Instagramon sem!

vous - 2018.01.27.
A pattanásos bőr többé nem szégyen, sőt!

A közösségi médián jellemzően nem a legrosszabb oldalunkat szoktuk mutogatni: narancsbőrös fenék, hashurkák, táskás szemek és fakó bőr helyett általában talpig sminkben, stratégikusan beállított pózban szoktunk feszíteni. Ezzel nincs is baj, hiszen az ilyen felületekre az ember lánya nem a rosszabb napjait, hanem a maradandó pillanatokat szeretné feltölteni. De a közösségi médiát is elérte a természetesség hulláma, és egyre több hibánkat is meg merjük mutatni Instagramon, Facebookon és Snapchaten is:

a bőrhibák és nem tökéletes testek után most már a pattanás sem szégyen.

Először 2015-ben kavart nagy vihart egy Youtube-videó, amelyen Em Ford blogger számolt be arról, mi történt, amikor minden közösségi médiaprofilján smink nélkül kezdett mutatkozni. Kiderült, hogy az emberek még nem voltak felkészülve arra, hogy nem csak retusált fotókat találnak a közösségi médián, és Ford rengeteg negatív hozzászólást és levelet kapott.

Objektum doboz

Három év alatt azonban nagyot változott a világ: ma már nemcsak a bloggerek és internetes hírességek, de a celebek is felvállalják, ha pattanásos a bőrük, ahelyett, hogy a retusálás eszközéhez nyúlnának. A legaktuálisabb közülük Kendall Jenner, aki az idei Golden Globe-on jelent meg ugyan sminkben, de látható pattanásokkal az arcán. A közösségi médián sem retusálta le az arcáról a puklikat, hanem szembeszállt azokkal, akik beszóltak a bőrére.

De a fitnesz- és szépségbloggerek sem fogják vissza magukat, és egyre többen állnak ki a #skinpositivity, azaz a bőrpozitivitás mellett.

Ezek a lányok például egyáltalán nem szégyellik, hogy sokszor nem tökéletes a bőrük!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek